Московський або київський: прихожани побили священика, бо не дійшли згоди

vjashennik

У селі Припутні Ічнянського району на Чернігівщині під час конфлікту між прихожанами храму побили священника Православної церкви України.

Про це повідомив сектор комунікації Головного управління Національної поліції у Чернігівській області, передає «Громадське».

Так, 16 лютого до поліції звернувся житель села Припутні і повідомив, що біля місцевої церкви йому завдали тілесних ушкоджень.

Поліцейські встановили, що зранку того дня представники релігійної громади ПЦУ прийшов до території храму «Різдва Богородиці» в селі Припутні, аби зачитати виписку з Державного реєстру про зміну релігійного підпорядкування громади.

«Зі слів священнослужителя, на вході до храму їх зустрів священник УПЦ МП та інші жителі села, один з яких нібито завдав заявнику удар головою в обличчя», — йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, жителі села розділилися у своїх релігійних симпатіях на два протилежні табори. Частина прихожан підтримує перехід до ПЦУ, інша — воліє залишитися у складі УПЦ МП.

Праовоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про «умисне легке тілесне ушкодження», за що передбачено штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: