Рекордне зростання ВВП, зарплат і пенсій: звіт Кабміну Гончарука за 2019 рік

630_360_1569856409-517

Кабінет міністрів України оприлюднив звіт про свою діяльність упродовж 2019 року.

Загальна ситуація, яка склалася в економіці Україні у 2019 році, незважаючи на збереження низки істотних проблем та ризиків, свідчить про поступове формування якісного підґрунтя для подальшого стабільного економічного розвитку, наголосили в Кабміні.

За багатьма напрямами уряд тільки закладає основу подальших реформ. Серед заслуг нового уряду є програма Доступні ліки, підвищення якості освіти та захист дітей-сиріт.

«З метою недопущення зниження рівня добробуту українців ми створили умови для зниження сум у платіжках за теплову енергію, зл вже стало реальністю для значної частини домогосподарств», – йдеться в документі.

У 2019 році економіка України зростала високими темпами. У ІІ і ІІІ кварталах темпи зростання ВВП перевищили 4% і були одними з найвищих у Європі.

Номінальна середньомісячна заробітна плата штатних працівників збільшилась на 18,4% до 10 497 грн, реальна заробітна плата зросла на 9%.

«Відповідно до зростання прожиткового мінімуму, у 2019 році було збільшено і мінімальну пенсію – на 9,4 %. Середній розмір пенсії станом на 1 січня 2020 року становив 3 083 грн, що на 16,5 % більше порівняно з 1 січня 2019 р. (2 646 грн)», – йдеться у звіті.

У звіті закцентована увага на забезпеченні макроекономічної стабільності, підвищенні інвестиційної привабливості та поліпшенні умов ведення бізнесу.

Очікується, що Кабмін представить звіт у Верховній Раді на засіданні 21 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: