Які свята відзначають 17 лютого (іменини, народні прикмети)

Layer-1704-1920x840

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 лютого в Україні і світі.

Свята та події 17 лютого

День кота в Європі. Створений з ініціативи італійського журналіста Клауді Ангелетті, який працював в журналі Tuttogatto - World Cat Day, або відомий нам як День кота в Європі, відзначають з 1992 року - 17 лютого. Це звичайно ж не офіційне або державне, а скоріше народне і громадське свято. Вибір дня був пов’язаний з лютим місяцем саме тому, що цей період знаходився під знаком Водолія (знак зодіаку), який характеризується в італійській культурній традиції, як знак вільних і незалежних духів. Справа в тому, що за часів інквізиції, особливо кішок та котів чорного кольору, активно винищували, вважаючи їх помічниками злих.

День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. В Україні це свято поки що практично не відоме. Вважається, що в цей день людям слід намагатися бути не просто добрими, що само собою зрозуміло, а добрими безмежно і безкорисливо, до божевілля.

Іменини 17 лютого

Цього дня іменини святкують: Микита, Кирило, Георгій, Сидір, Аврам, Йосип, Єгор, Іван, Юрій та Ганна.

Народні прикмети 17 лютого

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Миколи Студійського. Відсьогодні починалися звірині (вовчі) весілля, тому святого Миколу Студійського називали вовчим сватом. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому - стоять сильні морози, та йде сніг: На Миколу Студеного снігу навалить гору. Ці морози називаються миколиними. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі гілки згинаються - буде заметіль, а якщо випрямляються - на сприятливу погоду.

Гороскоп 17 лютого

Овен

Особливої уваги потребуватимуть стосунки з коханою людиною: необережного слова буде достатньо, щоб серйозно посваритися, тому важливо стежити за висловлюваннями.

Телець

День сприятливий для хатніх робіт будь-якої складності – починаючи з генерального прибирання і закінчуючи капітальним ремонтом з повним переплануванням житла.

Близнюки

У тих, хто досі самотній, є шанс зустріти другу половинку – головне, не висувати до претендентів на руку і серце вкрай високих вимог.

Рак

Складений цього дня план на майбутнє повинен враховувати найдрібніші деталі, яких обов'язково потрібно дотримуватися, а інакше на успіх можна не розраховувати.

Лев

Хапаючись то за одне, то за інше, легко можна потрапити в цейтнот, тому важливо визначитися з пріоритетами і виконувати завдання у суворій послідовності.

Діва

День підходить для будь-яких фінансових операцій – можна платити за рахунками, відкривати депозити, підписувати важливі договори і укладати серйозні угоди.

Терези

Відповідь на запитання, що давно не дає спокою, можна буде отримати уві сні, який з великою часткою ймовірності виявиться віщим, тому важливо його запам'ятати і проаналізувати.

Скорпіон

Успішними обіцяють бути будь-які торгові операції – рекомендується купувати і продавати все, від дрібниць до рухомого та нерухомого майна.

Стрілець

Не варто качати права у стосунках з оточенням, чи то колегами або членами сім'ї – результат може бути прямо протилежним тому, на який робиться ставка.

Козеріг

Гарний час для духовного розвитку: можна – і треба! – читати праці відомих філософів, відвідувати музеї та концерти серйозної класичної музики.

Водолій

Тим, хто всерйоз розмірковує про життєві зміни, рекомендується вирішити, як саме вони їх бачать, тоді можна буде визначити і шляхи досягнення мети.

Риби

Не варто критикувати оточення і тим більше зло жартувати на його адресу – так недовго перетворити друзів на ворогів, які – через знання ваших слабкостей – можуть бути дуже небезпечними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: