Львівські школярі долучилися до міжнародної акції «Ангели пам’яті» (фото)

IMG_6177

Сьогодні, 18 лютого, на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові провели тиху акцію «Ангели пам’яті».

Вона є щорічною, і проводиться у пам‘ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Нині ця вулиця носить назву Алея Героїв Небесної Сотні, пишуть організатори на офіційній сторінці події на Facebook.

Школярі, освітяни та небайдужі люди різного віку розмістили на меморіалі та поручнях сходів паперові витинанки у формі ангеликів. Їх майстрували також й діти Героїв Небесної Сотні. До акції долучився Андрій Лесюк – один зі співавторів меморіалу.

«Я розумію, чим нас більше, тим пам’ять буде довшою. Ці люди віддали своє життя за те, щоб ми могли збиратися, могли просто жити, мріяти. Ми повинні пам’ятати, що немає нічого більш цінного за людське життя. Ми маємо пам’ятати, що ці люди, які добровільно принесли своє життя в жертву, загинули задля нас на мирному протесті», – сказала Наталя Дигдалович, дружина Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича.

«Цією акцією ми хочемо ще раз висловити свою шану та вдячність і бути солідарними. Солідарність кожного і кожної з нас є дуже важливою. В ці непрості для нас часи дуже важливо показувати одне одному і собі, що все є не марно. Наша участь і небайдужість щодня – це наша найперша зброя проти ворога», – додала директорка Музею гідності у Львові Ніна Хома.

Сьогоднішня акція відкриває низку подій, покликаних на вшанування Героїв. Завтра о 18:00 у Центрі Шептицького відбудеться перегляд-обговорення тематичного документального фільму. Сьогодні о 18:00 на цьому ж меморіалі відбудеться молебен-вшанування Героїв Небесної Сотні і вперше у Львові – пуск променів прожекторів в небо.

До акції також долучилися люди з інших областей України, розміщуючи ангеликів в себе. Торік в ній взяли участь понад 20 міст і 4 країни (Туреччина, Греція, Франція, Польща).

Діана ШРАМЧЕНКО

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: