Рада розгляне закон про безкоштовне розмитнення авто для ліквідаторів аварії на ЧАЕС

142891

Йдеться про проект закону №2277. Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів порадив Верховній Раді схвалити його за основу.

Законопроект включений до порядку денного, йдеться на сайті Верховної Ради України.

У законопроекті пропонується дати право ліквідаторам Чорнобильської катастрофи на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років, для власного користування із звільненням від оподаткування митними платежами.

У «техпаспорті» пільгового ТЗ при його реєстрації повинна робитись відмітка «Відчуження заборонено протягом 5 років». Поки діятиме 5-річний строк, продати авто буде можливо лише після сплати всіх митних платежів, які діяли на момент ввезення такого автомобіля.

Однак ліквідатори після безкоштовного розмитнення машин втрачають право на безплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту в Україні.

Таким авто може користуватися як сам пільговик, так і члени його сім'ї (батьки, чоловік або дружина, діти, включаючи усиновлених). Нікому іншому передавати права на керування транспортним засобом не можна - хіба що за умови присутності власника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: