У Брюховичах осучаснили амбулаторію за 6,4 мільйона гривень (фото)

IMG_0477

У вівторок, 18 лютого, у Брюховичах відкрили оновлені приміщення місцевої амбулаторії. В медзакладі встановили новий дах, відремонтували фасад, провели інженерні мережі та виконали внутрішні ремонти.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Раніше приміщення амбулаторії не мали постійного водопостачання, каналізації. «Температура у приміщенні не піднімалася вище 15-16 градусів, - каже начальник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб. - Туалет знаходився на вулиці».

Володимир Зуб

Ідея осучаснити амбулаторію прийшла до керівництва закладу спільно з міським управлінням охорони здоров'я разом з упровадженням реформи медицини в Україні.

«Ми вирішили, що варто перенести два поліклінічні відділення Брюховичів у склад Першої міської лікарні Львова. Тоді поставили завдання провести повністю реновацію двох будівель. Спершу ми поремонтували дахи, тоді фасади, замінили вікна, каналізацію, водопостачання, опалення, тоді приступили до внутрішніх робіт. За півтора року було повністю оновлено два приміщення», - констатує Володимир Зуб.

Два приміщення амбулаторії розташовані на вул. Івасюка, 40 та на вул. Ягідна, 8 відповідно. Радіус обслуговування мешканців смт. Брюховичі складає 14 кілометрів. Це відстань, яку не кожна людина має змогу осилити, тому для амбулаторії також закупили автомобіль.

Амбулаторія обслуговує 8340 осіб приписного населення, з них 2200 дітей. Станом на 1 січня 2020 року мешканці Брюховичів та сусідніх сіл підписали 5324 декларації з сімейними лікарями. Пацієнтів приймають за електронною реєстрацією, впроваджена електронна карта пацієнта.

«Для первинного комплексу надання медичної допомоги тут все є і людям не треба їхати на вул. Мазепи або на Хімічну, щоб отримати кваліфіковану медичну допомогу, - пояснює Володимир Зуб. - Крім сімейних лікарів, тут працюють хірург, акушер-гінеколог. Є також фізіотерапевтичний кабінет, де проводять фізпроцедури, є процедурний кабінет, де можна отримати ін’єкції, здати аналізи, є вакцинальний кабінет».

Вже з січня 2020 року медики приступили до виконання своїх обов'язків у оновлених амбулаторіях.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, в оновленій амбулаторії і пацієнти, і лікарі почуваються гідно.

«У січні працівники вже переїхали в амбулаторію після ремонту. Звичайно, це небо і земля. Для проведення ремонту місто інвестувало 6 мільйонів гривень», - зазначив мер.

Зазначимо, всього на території Львова упродовж останніх 5 років створено 11 нових амбулаторій. У лютому 2019 року відкрили амбулаторію в Рясне. Незабаром анонсують презентацію нової амбулаторії у Винниках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: