Які свята відзначають 18 лютого (іменини, народні прикмети)

1200-696x464

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 18 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 18 лютого в Україні і світі.

Свята та події 18 лютого

18 лютого проводять День батарейки. Батарея - термін 18-го і 19-го століття для ряду конденсаторів або лейденських банок, з'єднаних паралельно, але перша відома батарея виникла 2000 роками раніше, могла виробляти до 2 вольт, однак її використання було невідомо. Вона представляла глиняний глечик, в якому знаходився залізний прут, оточений мідним циліндром. При заповненні оцтом або електролітичним розчином, банка виробляла від 1,1 до 2 вольт. Цілком можливо, що пристрій використовувався для гальваніки, додаючи шар золота або інших дорогоцінних металів до поверхні.

Батарея перетворює хімічну енергію в електричну шляхом хімічної реакції.
Відомо, що в Оксфордському університеті є дзвін на батарейках, який працює вже більше 175 років. Ніхто не знає, з чого складається батарея і ніхто не бажає розбирати пристрій на частини, аби зрозуміти це.

Сьогодні у нас є можливість відсвяткувати життєво важливий і корисний винахід. Батареї використовуються повсюдно, від поля бою до димової сигналізації і наручних годинників. Вони бувають самих різних форм, розмірів і потужності, щоб задовольнити найширший спектр потреб людства.

Тільки уявіть, де був би світ без батарей. Ми все ще використовували б рукоятку для запуску наших автомобілів. Нам довелося б возити з собою довгі подовжувачі, щоб доставити бумбокс на пляж. Все більше і більше електромобілів їздять по дорогах. Вони живляться, як ви вже здогадалися, від батарей.

Так, батареї електрифікують! І сьогодні чудовий день, щоб оцінити реальну важливість батарей в нашому повсякденному житті.

Походження Національного дня батареї:

Цей день відзначається на честь Алессандро Вольта, італійського фізика і винахідника електричної батареї, який народився в цей день в 1745 році.

Іменини 18 лютого

Цього дня іменини святкують: Феодосій, Агафія, Василина, Макар, Антон, Євген та Парамон. Святу Агафію також називали «поминальницею», тому що цього дня було прийнято згадувати пращурів. Ще цю святу величали Корівницею, оскільки вона «корів оберігає від хвороб».

Народні прикмети 18 лютого

У народі говорили, що Сава продовжує роботу Варвари – морозить річки і озера. Саме з цим днем була пов’язана приказка: «Варвара мостить, Сава гвіздки гострить, Микола прибиває». Вважали, що на день Сави працювати гріх – святого подвижника скривдиш.

Гороскоп 18 лютого

Овен

Як би не підтискали терміни замовлення, під час його виконання не варто поспішати, інакше можна все зіпсувати, і клієнт взагалі відмовиться приймати роботу.

Телець

Небажано давати поради оточенню, особливо якщо воно про це не просить: така нав'язлива поведінка може призвести до серйозних конфліктів.

Близнюки

Справами, запланованими цього дня, необхідно займатися навіть через силу – не варто впускати обставини, сприятливі для втілення в життя важливих проєктів.

Рак

У жодному разі не можна брати участь у конфліктах – своїх і особливо чужих: великий ризик залишитися винними, як у першому, так і в другому випадку.

Лев

Не найкращий день для здійснення складних проєктів – якщо зовсім не працювати не можна, необхідно зосередитися на завершенні давніх і незначних справ.

Діва

День сприятливий для різноманітних фінансових угод, а от ділові зустрічі і переговори краще перенести – співрозмовники не будуть налаштовані на конструктивний діалог.

Терези

Рекомендується зайнятися наведенням ладу у всіх сферах життя, починаючи з будинку, в якому давно не було генерального прибирання, і закінчуючи папками на комп'ютері.

Скорпіон

Не варто нікого вчити життю – навряд чи ті, кого ви вирішите направити на шлях істинний, гідно оцінять благородство ваших намірів, швидше, все відбудеться з точністю до навпаки.

Стрілець

Серйозними справами цього часу краще не займатися, а от для домашніх справ обставини складуться сприятливі – варто цим скористатися.

Козеріг

День не підходить для активних дій: якщо немає можливості відмовитися від них зовсім, має сенс хоча б не виявляти надмірного ентузіазму – користі він не принесе.

Водолій

Для відпочинку підійде не абсолютна відмова від роботи, а зміна роду діяльності – наприклад, заміна професійних справ на заняття улюбленим хобі.

Риби

Щоб розібратись в невдачах останніх днів, необхідно залишитися в тиші і спокої і —«прокрутити» події в голові – відповідь прийде ніби сама собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: