Державний канал для Донбасу консультуватимуть журналісти від Медведчука

medium (1)

Ведучі політичного ток-шоу «Пульс» з каналу Віктора Медведчука «112 Україна» Володимир Полуєв і Анна Степанець консультують журналістів нового державного телеканалу для окупованих територій, який створюють замість телеканалу іномовлення UATV.

Про це повідомила колишня журналістка UATV Анастасія Федченко, передає «Громадське».

«Близько тижня тому з’явилася інформація, що прийшли нові шеф-редактори. Зі 112 каналу. Потім вони виявилися консультантами. Співбесід не проводили, але запитували в працівників про місію нового каналу та про те, як потрібно подавати новини для жителів тимчасово окупованих територій», — написала Федченко.

Зокрема, за її словами, під час особистої зустрічі вони запитали в неї, як можна покращити роботу редації та як треба говорити з жителями окупованих територій.

Одне з джерел «Детектор медіа» підтвердило інформацію про те, що Полуєв та Степанець консультують новий канал.

Нагадаємо, «112 Україна» де-юре належить депутату Тарасу Козаку, соратнику кума Путіна та депутата Віктора Медведчука. На канал запрошують низку одіозних гостей штибу блогера Анатолія Шарія та заступника глави адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Крім цього, у січні Нацрада з питань телебачення на радіомовлення розпочала перевірку «112 Україна» через поширення низки висловлювань на каналі, зокрема в програмі «Пульс».

Так, висловлювання В. Медведчука, П. Симоненка, В. Рабіновича, Г. Герман, І. Киви, Н. Королевської, О. Волошина, О. Ляшка, М. Дульського і Р. Кузьміна мають ознаки порушення чинного законодавства — йдеться про положення, якими не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті тощо.

26 вересня 2019-го Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовилася продовжувати цифрову ліцензію телеканалу «112 Україна».

А в жовтні власника каналу Тараса Козака допитали у справі про фінансування тероризму. Також нагадаємо, телеканал для окупованих територій почне мовити 1 березня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: