Кабмін призначив керівників Держкіно і ще трьох агентств

1272175

Усі вони підвідомчі Міністерству культури, молоді і спорту.

Кабінет Міністрів призначив керівників чотирьох профільних агентств, які підвідомчі Міністерству  культури, молоді та спорту України. Про це повідомив у Telegram глава Мінкультури Володимир Бородянський.

Головою Державного агентства спорту призначено Сергія Левчука, повідомив Бородянський. Левчук очолює Українську федерацію карате.

Марина Кудерчук призначена головою Державного агентства з питань кіно. Галина Григоренко очолить агентство з питань мистецтв, а Ольга Россошанська - агентство з питань мистецької освіти.

Нагадаємо, Кудерчук перемогла у повторному конкурсі на посаду глави Держкіно. Після звільнення Філіпа Іллєнко з цього поста у 2019 році було оголошено конкурс на заміщення цієї посади. Єдина конкурсантка, яка вийшла у його фінал, - директор Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Синькевич, не пройшла заключну співбесіду. Після цього конкурс оголосили знову, перемогу в ньому здобула заступниця голови Запорізької ОДА Марина Кудерчук.

Марині Кудерчук 38 років, вона працювала на посаді заступниця голови Запорізької ОДА з аграрних питань. Із кіноіндустрією її пов'язує два роки роботи в Запорізькому кінотеатрі імені Довженка (заступницею директора та директоркою) та організація Запорізького міжнародного фестивалю короткометражного кіно (ZIFF).

На сайті Запорізької ОДА зазначається, що пані Кудерчук закінчила приватний Бердянський інститут підприємництва і стала економістом, магістром із маркетингу. А пізніше отримала ще й юридичну освіту в тому ж виші.

Громадський діяч Андрій Смолій повідомив, що під час роботи Кудерчук у кінотеатрі імені О. Довженка, цей заклад нібито відмовився показувати фільм про бійця Української повстанської армії «Червоний» на День Незалежності. Цю ситуацію Марина Кудерчук пояснила в інтерв'ю запорізькому сайту. Вона стверджувала, що компанія-дистрибютор фільму поставила умови, які були невигідні для кінотеатру, але зрештою сторони досягли компромісу.

17 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський анонсував, що в Україні скоро з'явиться Державне агентство спорту, керуватиме новоствореним відомством президент української федерації карате Сергій Левчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: