Львів, Тернопіль або Київ: куди насправді повезуть українців з Китаю

IMG_9862-1-696x464-696x464 (3)

20 лютого на Батьківщину повернуться евакуйовані українці з Китаю. Борт для перевення українців надала компанія SkyUp. Літак вилетів з України до Уханя сьогодні, 19 лютого.

Однак в який саме український аеропорт повернеться Боїнг-737-700, наразі невідомо.

ІА Дивись.info спробувала це з'ясувати.

Як заявив очільник Львівської області Максим Козицький, в Україні є декілька аеропортів, що можуть прийняти борт такого типу. Один з них – львівський. Натомість міський голова Львова Андрій Садовий у вівторок, 18 лютого, наголосив, що ані він, ані міська рада не має інформації про те, що літак планується посадити саме у Львові.

Рейс в Ухань виконає посилений екіпаж з 16 осіб. З ними також полетять поліцейський, двоє лікарів, медсестра, військовий і працівник консульства. По прибуттю в Україну всіх пасажирів і супутніх, включаючи екіпаж, посадять у автобуси і направлять у спеціальне місце на карантин тривалістю 14 днів.

Серед них будуть також громадяни Росії, Білорусі, Нідерландів, Аргентини та інших держав. Перед евакуацією у пасажирів перевірятимуть температуру. На борт не допустять людей, якщо температура буде перевищувати 37,2 °C.

Очільниця МОЗ України Зоряна Скалецька заявила, що станом на вечір 18 лютого, відомство ще не обрало медичного закладу, в якому буде розміщено українців на карантин після повернення з Китаю.

«Є декілька варіантів, рішення ще не прийнято», – повідомила Скалецька.

Видання «Високий замок» припускає, що евакуйованих українців з Китаю можуть розмістити у Винниківському штипалі. Мовляв, саме з такою метою в медзакладі евакують останній поверх.

З огляду на це, місцеві жителі почали панікувати і навіть запропонували перекрити в'їзд до шпиталю.

У Винниківському шпиталі журналістам ІА Дивись.info відмовилися коментувати вищезгадану інформацію.

Міський мер Винників Володимир Квурт у соцмережі Фейсбук написав, що департамент охорони здоров'я ЛОДА відсторонив головного лікаря Винниківського шпиталю.

«Зараз проводять евакуаційні заходи. Кажуть, що до нас не повезуть, але довіри все менше», – написав Квурт.

Натомість очільник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько заявив, що в госпіталі Винників відбудуться навчання, в рамках яких усіх хворих та персонал повідомили про закриття закладу до п’ятниці.

«На Львівщині відбудеться симуляційне навчання готовності закладів охорони здоров’я до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою. Навчання проведуть на виконання наказу Міністерства охорони здоров’я N185 від 24.01.2020 та Плану дій протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCov у Львівській області, затвердженого рішенням обласної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», – розповів Васько.

Відповідні симуляційні заходи відбудуться на базі Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках.

Також протестні акції проводять на Тернопільщині через чутки, що евакуйованих українців розмістять у санаторії «Медобори». Там мешканці будують блокпости і пишуть звернення до правоохоронці, аби не допустити проведення карантину.

Водночас сайт Sky up, який сповіщає про розклад усіх пасажирських перевезень авіакомпанії, зокрема чартерних, опублікував табло з інформацією про те, що літак летітиме з Китаю до України з проміжною посадкою в Алмати.

18 лютого літак вилетів до Алмати о 23:50, прибув – о 10:00.

З Алмати до Уханю борт вилетів о 14:00 і прилетів о 22:00 19 листопада.

З Уханю назад до Алмати літак повинен вилетіти о 00:05 20 лютого і прибути о 04:05.

До України з Алмати рейс PQ7302 вилетить о 05:05 і о 08:05 повинен прилетіти у аеропорт Борисполя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: