На Львівщині відкрили новозбудовану амбулаторію медичної допомоги

_1582123145_613x321.95378151261_3_0

Двері для понад 5-ти тисяч мешканців з 7-ми сіл: с.Верчани, с.Підгірці, с. Комарів, с.Піщани, с. Ходовичі, с.Стриганці, с.Сихів відкрила новозбудована амбулаторія первинної медичної допомоги у сільській місцевості.

Зазначимо, що амбулаторія у селі Верчани Стрийського району – одна із 43-ох амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості, будівництво яких відбувається у Львівській області, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Цей медичний заклад коштував понад шість мільйонів гривень. Ці кошти - субвенція з державного бюджету місцевому бюджету у поєднанні зі співфінансування з місцевого бюджету. Для нас надзвичайно важливо, щоб мешканці Львівщини отримували якісні медичні послуги», - наголошує заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Амбулаторію оснащено медичним обладнанням, а її площа складає 207 м2. Її очолила молода лікарка Наталя Галамай.

«Я - сімейний лікар. У нас ще буде терапевт, педіатр, кабінет щеплення і здоров’я. Разом 5-6 осіб. Це - і молоді фахівці, і медики зі стажем. Тут, на місці, у нас можна буде також “зробити” загальні аналізи, поміряти рівень цукру в крові. І машина, і нова амбулаторія розв’язують нам руки. Люди зможуть підписати декларації у нас, а не їздити до лікарів в райцентр. Це для них дуже важливо», - зазначила медик.

Нагадуємо, що для кожної з 43-х нових амбулаторій закупили службовий автотранспорт Renault Duster. Також закупили 67 автомобілів для існуючих амбулаторій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: