Що відбувається у Винниківському госпіталі, куди можуть привезти евакуйованих з Китаю (фото)

86969860_203845544354621_3167151563160420352_n

До Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, виписують пацієнтів і сходяться люди, які збираються перекрити входи у виходи до лікарні.

До Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що у Винниках, виписують пацієнтів і сходяться люди, які збираються перекрити входи і виходи до лікарні.

Причина – нібито сюди доставлять українців, евакуйованих із Уханя, де зафіксували спалах смертельного коронавірусу. Однак жодного офіційного підтвердження, що людей привезуть саме до Винників, немає. Про Львівський госпіталь йдеться лише як про одну із можливих локацій.

«Зараз під шпиталем є кілька десятків людей. Видно, що це не пацієнти. Усі переживають, що сюди привезуть людей, евакуйованих з Уханя. Є одна машина поліції. Евакуація, яка нібито мала розпочатися о першій годині, поки що не почалася. Але люди збираються перекривати входи до медичного закладу», – повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Зранку у шпиталі відбулися збори, і медперсонал отримав розпорядження виписувати усіх хворих.

 


«Нам повідомили, що ми будемо начебто запасним варіантом. Але хворих всіх виписують. Водночас представник департаменту охорони здоров’я каже, що буцімто це неправда, а пацієнтам радить повертатися у палати», – сказала медсестра Ганна Загальська.

Тим часом останні поверхи – восьмий та дев’ятий – вже спорожніли. А люди, які зібралися у коридорах, зокрема медперсонал, протестують і співають гімн під дверима адміністрації госпіталю.

Також вже є інформація, що декілька десятків людей перекрили дорогу до приймального відділення і їх стає дедалі більше. На 15 годину працівники обіцяють провести страйк. На місці події присутня поліція. Активісти вже розгорнули намет під входом у приймальне відділення.

Мешканка Винник пані Зоряна Стасів розповіла, що будуть чергувати під госпіталем. «Диму без вогню не буває. Будемо пильнувати, щоб сюди нікого не привозили і нікого не виписували. вЛюди виходять з речами, значить їх повиписували. Я не думаю, що влада не була попереджена», - розповіла мешканка пані Стасів.

Валерія ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: