У ЛОДА наразі немає наказів щодо поселення у Винниківському госпіталі українців, які повертаються з Китаю

86970414_185299156240161_6255857975315922944_n

Станом на 13.45 у Львівській облдержадміністрації  немає інформації та розпоряджень щодо поселення у Винниківському госпіталі українців, які повертаються з Китаю.

Станом на 13.45 у Львівській облдержадміністрації немає інформації та розпоряджень щодо поселення у Винниківському госпіталі українців, які повертаються з Китаю.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови ЛОДА Іван Собко.

«Ми не маємо жодних розпорядчих документів – наказу центрального штабу чи доручення прем’єр-міністра щодо поселення українців, які прибувають з Китаю на території Львова та області. Наголошую! Здорових українців. Бо це може бути чиясь мама, тато чи будь-хто інший, хто перебував в Китаї у тих чи інших справах. Вони пройшли там 14 днів карантину і не мають ознак коронавірусу», – заявив Іван Собко.

Станом на сьогодні ЛОДА чітко і послідовно виконує наказ МОЗ №185, зазначив чиновник.

«У наказі є пункт, щоби доручити обласним адміністраціям вжити заходів щодо протидії поширення коронавірусу. На виконання цього було створено регіональний штаб. Одним з рішень затвердили, що окремі медичні установи будуть переведені в стан посиленої готовності. Було доручено внести дві медичні установи до переліку таких, на базі яких мають провести симуляційні навчання для медперсоналу у випадку виникнення відповідної ситуації. Це обласна інфекційна лікарня і Винниківський госпіталь. Ми не маємо що приховувати, немає іншої інформації», – додав Собко.

Він також закликав мешканців не створювати паніки.

«Не знаю, як це назвати, бо це навіть не паніка, а якась інформаційна лихоманка. Коли кожен трактує все це по-своєму. Що відбулося у Винниках? Нічого особливого. Ми мусили виконати наказ МОЗу, і його виконує кожна область в частині готовності того чи іншого закладу в випадку необхідності. Люди не сприймають і не розуміють цього. Дійсно, Львівська область і аеропорт Львів розглядається таким, що мають бути готовим до посадки борта. Але це не означає, що Львів буде приймати борт. Місто має бути готовим прийняти його», – наголосив заступник голови ЛОДА.

Він закликав користуватися лише офіційною інформацією державних органів влади.

Натомість т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько розповів, що у Винниках сьогодні відбувалися симуляційні навчання, які вже завершені.

«Це навчання для аналізу структури пацієнтів у госпіталі, підготовку до можливої евакуації і визначення, куди евакуювати. Після проведеного навчання ми доповіли голові ЛОДА щодо виконаних дій і отримали доручення припинити навчання і не проводити пацієнтів в інші стаціонари. Щодо бурхливої реакції, даний процес є логічним. Заходи, що вживаються є незвичного характеру. Раніше таких навчань не проводилося на Львівщині. Тому й викликає резонанс. Ми готові до прийняття літака. Що стосується місця перебування, то наголошу – Львівщина не розглядається з тої інформації, що у нас в наявності», – заявив Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: