Які свята відзначають 19 лютого (іменини, народні прикмети)

kit_01-696x470

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 19 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 19 лютого в Україні і світі.

Свята та події 19 лютого

Щорічно 19 лютого світова екологічна спільнота відзначає День захисту морських ссавців. Інша назва свята День кита нагадує, що саме в цей день 1986 року в силу вступив мораторій (заборона) на ловлю китів або китовий промисел.

Даний документ був підготований ще в 1982 році організацією MKK (Міжнародна китова комісія). Причиною мораторію стало катастрофічне становище океанічної біосистеми викликане більш ніж 200-т річний промисловим винищенням китів та інших морських тварин людиною.

За цей час внаслідок бездумного промислового вилову суттєво скоротилася кількість морських тварин, а деякі популяції опинилися на межі повного зникнення. На даний час на планеті залишилося 119 видів морських ссавців. В чорному морі проживають 4 види, а саме тюлені і три види дельфінів.

Мораторій на китовий промисел забороняє будь-яке полювання на китів та торгівлю їх м’ясом у всьому світі. Винятками є тільки наукова діяльність та задоволення потреб корінного (аборигенного) населення. Вони встановлюються з дозволу урядів-членів Міжнародної китової комісії (MKK) до якої входять понад 80-ть країн.

Незважаючи на те, що дана заборона діє і сьогодні, винищення тварин продовжується.  Такі країни як Японія, Ісландія та Норвегія, де китобійні традиції дуже міцні, продовжують цим займатися в рамках строго визначених квот. Корінні народи Гренландії, Аляски та Чукотки також продовжують полювання на китів.

Крім офіційного промислу у багатьох частинах світу процвітає браконьєрство. Також багато ссавців гине внаслідок екологічних катастроф, зокрема розливів нафти з танкерів та бурових платформ.

Для зупинки цього ганебного явища група країн членів MKK на чолі з Австралією наполягають повністю заборонити китовий промисел. Проте на даний час їм не вдається досягнути компромісу з китобійними країнами які продовжують виловлювати більше 1000 китів на рік.

Основна ціль даної події привернути увагу світової спільноти до захисту китів та інших морських тварин від жадібного винищення людиною.

Іменини 19 лютого

Цього дня іменини святкують: Марія, Христина, Максим, Іван, Марта, Марфа, Вукол (Вукола Смирнський), Вакула, Василь, Юліан та Севастян.

Народні прикмети 19 лютого

  • Якщо мороз тріщить, то весна настане дуже скоро, а літо буде без опадів та спекотним.
  • Якщо 19 лютого холодно, то в березні буде потепління.
  • Буде мороз, якщо вода в криниці підіймається.
  • Якщо дме північний вітер і зозуля кує на сухому дереві, то будуть холоди.
  • Корови будуть погано доїтися, якщо у цей день почалася відлига.

Гороскоп 19 лютого

Овен

Прекрасний день для нових починань. Ваша креативність і нестандартний підхід до вирішення складних ситуацій допоможе вийти з будь-якої критичної ситуації.

Телець

Прекрасний день для нових рішень і підведення підсумків. Сьогодні є велика ймовірність зірвати великий куш у вигляді спадщини або премії на роботі.

Близнюки

Трохи складний день. Є ризик загострення хронічних захворювань, проте не варто все приймати близько до серця та панікувати. Ближче до вечора ваше самопочуття покращиться.

Рак

Сьогодні у вас буде романтичний настрій. Захочеться усамітнитися зі своєю другою половинкою. Так що невелика прогулянка по вечірньому місту або парку піде на користь.

Лев

Складний день, який обіцяє багато проблем. Намагайтеся зберегти здоров’я. Якщо сьогодні захворієте, то хворітимете довго та важко, можливі ускладнення. Побережіть себе. У другій половині дня можливий головний біль.

Діва

Вам варто бути дуже обережними. Будь-яке рішення, яке ви сьогодні прийміть, може негативно відобразитися на вашому комфорті та благополуччі. Припиніть думати про інших.

Терези

Трохи нестандартний день. Вам можуть надійти несподівані пропозиції. Однак не поспішайте відразу погоджуватися. Гарно все обміркуйте. Раптом зараз це вам не потрібно.

Скорпіон

Сьогодні вам краще побути на самоті. Будь-які зустрічі можуть закінчитися великим скандалом. Тому краще перенесіть вирішення робочих питань на завтра.

Стрілець

Присвятіть день зміцненню власних позицій. Це стосується як робочої сфери, так і стосунків із близькими. Вечір проведіть у тиші та спокої.

Козеріг

Сьогодні зірки рекомендують вам присвятити день шопінгу. Пройдіться по магазинах. Є ймовірність купити дорогу річ із величезною знижкою.

Водолій

Дуже насичений день, який передбачає багато зустрічей. Вам належить швидко приймати рішення. Тому проявіть цсі свої здатності й, головне, дивіться на перспективу.

Риби

Критичний день. День випробувань, перевірки істинності намірів і планів. Зірки попереджають: будь-яка справа вимагатиме від вас великих зусиль. Тому запасіться терпінням і витримкою. Вона вам знадобиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: