На Львівщині з приватного домогосподарства вилучили більше кубометра немаркованої деревини

87029236_4035817859791922_1628409976668028928_n

Під час проведення санкціонованого обшуку власник домогосподарства відмовлявся виконувати рішення суду, блокував службовий транспорт та усіляко перешкоджав роботі поліцейських.

У Сокальське відділення поліції 17 лютого надійшло повідомлення від працівника місцевого лісового господарства про те, що на території одного з приватних домогосподарств, розташованого у селі Хлівчани, він виявив колоди дерев берези та осики без відповідних маркувань.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, проте власник домогосподарства, який саме розпилював колоди на дрова, не дозволив правоохоронцям оглянути деревину, а також не надав жодних пояснень щодо походження лісопродукції.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років позбавлення волі.

Наступного дня, 18 лютого, отримавши санкцію суду, поліцейські знову приїхали у домогосподарство для проведення обшуку, проте власник, 60-річний місцевий мешканець, відмовився виконувати законні вимоги правоохоронців, а навпаки – усіляко перешкоджав роботі поліцейських та блокував службові автомобілі.
Незважаючи на це, правоохоронці переконали його, виконали рішення суду, вилучили більше кубометра деревини, яку зловмисник встиг порубати на дрова та передали її на зберігання у лісогосподарство.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють походження лісопродукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: