Які свята відзначають 20 лютого (іменини, народні прикмети)

33d9b8efd0d22afb05ada30447ed4d7a

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 лютого в Україні і світі.

Свята та події 20 лютого

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Всесвітній день соціальної справедливості — міжнародний день, що відзначається ООН щороку 20 лютого, починаючи з 2009 року.

У цей день ООН «пропонує всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів відповідно до мети та завдань Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та XXIV спеціальної сесії Генеральної Асамблеї».

Іменини 20 лютого

Цього дня іменини святкують: Єлевферій, Парфеній, Лука (Лука Елладський), Петро, Георгій, Єгор та Юрій.

Народні прикмети 20 лютого

За народними прикметами, якщо сонце «заходить червоно» — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

Гороскоп 20 лютого

Овен

Можна оформлювати будь-які фінансові операції, а от від початку нових справ, укладення важливих договорів і переговорів з партнерами краще відмовитися.

Телець

Несподівана, але закономірна подія може принести розуміння істинного життєвого призначення, і тим самим поставити існування догори дригом.

Близнюки

Головне цього дня – уникнути хвилювань через будь-який, навіть дуже значний привід: надмірна емоційність може не кращим чином позначитися на самопочутті.

Рак

Знайти вихід із заплутаної ситуації вдасться, якщо дослухатись до внутрішнього голосу – спираючись на докази підсвідомості, він підкаже єдине вірне рішення.

Лев

Необхідно взяти на озброєння мудрість Скарлетт О'Хара, яка в будь-якій складній ситуації зауважувала: "Я подумаю про це завтра" – можливо, за цей час проблеми самоліквідуються.

Діва

Рішення будь-яких питань – як професійного, так і побутового характеру – краще відкласти на інший день: сьогодні велика ймовірність прикрої помилки.

Терези

Бажано присвятити день відпочинку, але тільки в тому випадку, якщо він буде активним – проведення часу на дивані перед телевізором користі організму не принесе.

Скорпіон

Не варто давати волю емоціям – є ризик наламати дров у стосунках з оточенням. Скинути напругу можна завдяки заняттям спортом або прогулянкою на свіжому повітрі.

Стрілець

Частка здорового егоїзму не тільки не зашкодить, але і принесе користь: тільки вирішивши власні проблеми, можна буде вчасно і повноцінно допомагати оточенню.

Козеріг

Необхідно хоча б на деякий час забути про матеріальну життєву складову і згадати про духовну: наприклад, відвідати оперний театр чи концерт класичної музики.

Водолій

Необхідно обмежити спілкування з неприємними людьми – енергію, яка піде на те, щоб загасити негатив, можна витратити на важливіші питання.

Риби

Гарний час для спілкування з близькими людьми, особливо тими, хто найбільше потребує турботи та уваги – літніми родичами і дітьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: