Голова МЗС заявив, що Україна готує зміни до Мінських угод

пристайко

При цьому Пристайко констатував, що деякі зміни до Мінських угод вже внесеніМінські угоди потребують внесення змін, оскільки вичерпали себе, вважає міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Про це він сказав «Голосу Америки», - йдеться на 5 каналі.

При цьому Пристайко констатував, що деякі зміни до Мінських угод вже внесені
Мінські угоди потребують внесення змін, оскільки вичерпали себе, вважає міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Про це він сказав «Голосу Америки», - йдеться на 5 каналі.

За словами міністра, «війна триває, і ми не можемо дозволити, щоб Росія, яка почала її, легко відійшла від неї».

Україна, розповідає міністр, працює над новою редакцією Мінських угод, попри те, що Росія виступає проти внесення змін до них.

Він нагадав, що положення домовленостей підлягають виконанню ще у 2015 році.

«Зараз 20-й - ми все ще не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо», - пояснив він. І додав, що українська сторона зараз працює над тим, щоб змусити всіх учасників погодитися з тим, що «Мінські домовленості вичерпали себе і потребують змін».

При цьому Пристайко констатував, що деякі зміни до Мінських угод вже внесені. Як приклад, він навів розведення сил і «формулу Штайнмаєра» і підкреслив, що Росія проти цих дій не заперечувала.

За словами глави МЗС, з часом буде розроблено новий документ, який буде простіше виконати і досягти результатів. Єдиним частковим досягненням мінського процесу міністр назвав обміни полоненими і заручниками між Україною та Росією.

Нагадаємо, домовленість щодо чергового обміну утримуваними особами на Донбасі може бути укладена протягом місяця або двох. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: