У Брюховичах буде пам’ятник Володимирові Івасюку (фото)

IMG_2019

Пам’ятник українському композитору Володимирові Івасюку вже готовий. Із робіт залишилось лише підготувати постамент, на якому він стоятиме. Виготовив пам’ятник львівський скульптор, брюхівчанин, депутат Брюховицької селищної ради  Любомир Кукіль.

Про це інформує Брюховицька селищна рада.

«Ідея поставити пам’ятник Володимиру Івасюку в Брюховичах вперше з’явилася 17-18 років тому, коли мером Брюхович був Іван Сало. Тоді я зустрівся з фотохудожником Любомиром Крисою — чоловіком рідної сестри Володимира Івасюка Галини. У нього було багато документів та фотографій композитора, з якими я детально ознайомився. Роботу над проєктом було розпочато з ескізу фігури Володимира Івасюка із скрипкою на грудях. Від Любомира Криси я дізнався, що батько композитора хотів, щоби пам’ятник представляв собою фігуру з скрипкою на серці. Врешті, глиняна модель фігури була готова, але до завершення так і не дійшло, і пам’ятник ми розібрали.

Освячення місця встановлення пам’ятника біля Народного дому Брюховичів відбулася ще 2013 року.

Два роки тому вже чинний селищний голова Володимир Доманський запропонував заново розпочати роботу над пам’ятником. Приблизно в час річниці зникнення Володимира Івасюка (26 квітня – 18 травня) бронзовий пам’ятник буде готовий до встановлення», – розповів  Любомир Кукіль.

Пам’ятник виконаний з бронзи, постамент – з граніту.

«Це давня ініціатива брюховицької громади – поставити пам’ятник Володимирові Івасюку власне у Брюховичах, оскільки тут, у лісі, було знайдено його тіло. Останні п’ять років поступово збирали кошти для втілення цієї ідеї. Частину коштів зібрали місцеві громадські організації – «Разом до змін», «Наші Брюховичі», «Фундація «Перспектива», «Рідні Брюховичі». Основну частину грошей виділено з селищного бюджету торік – 545 тис. грн.», – повідомив селищний голова Брюхович Володимир Доманський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: