У Львові продовжать реставрацію вікон та дверей в історичних будинках

IMG_6055

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив Програму співфінансування у 2020−2023 роках ремонту віконних та дверних заповнень житлових будинків, які розташовані на території історичного ареалу Львова.

Як пояснила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, ця програма є продовженням попередньої.

«З середини 2018 року було відреставровано 64 брами. Є також відреставровані вікна, маємо багато заявок на участь у цій програмі. З фінансуванням проблем немає. Цього року ми маємо достатньо коштів на співфінансування реставраційних робіт. Процентне співвідношення реставраційних робіт не змінюється — це 70/30, якщо йдеться про реставрацію дверей і брам, 60/40 — у разі реставрації вікон, і 50/50 — у разі заміни пластикових вікон на дерев’яні. Насправді все впирається в майстрів, бо маємо обмежену кількість фахових реставраторів по дереву і металу, які можуть виконувати такі роботи. Тому цього року ми будемо проводити школу реставраторів, до якої будемо залучати львівські коледжі, які навчають столярів», - розповіла Лілія Онищенко.

В управлінні охорони історичного середовища запрошує мешканців подавати заявки на участь у Програмі, однак наголошує, що будинок, у якому реставруватимуть вікна чи двері, має бути розташований на території історичного ареалу і мати більш ніж 80 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: