Які свята відзначають 21 лютого (іменини, народні прикмети)

h_ua_den_rodnogo_yazika (1)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 лютого в Україні і світі.

Свята та події 21 лютого

21 лютого представники всіх націй і народностей можуть відзначати Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.

Головна декларована мета дня рідної мови — сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Крім того, ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема, в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети.

Дане свято можуть відзначати носії 6000 мов, які на сьогоднішній день зафіксовані в світі.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Однак багато мов сьогодні знаходяться на межі повного зникнення. У деяких мов не залишається живих носіїв, тому одним з методів порятунку лінгвістичного багатства планети експерти називають вивчення іноземних мов.

Щорічно 21 лютого всі туристичні міста та регіони світу відзначають Всесвітній день екскурсовода (International Tourist Guide Day). Свято було започатковане в 1990 році та вперше відзначалося в Лондоні, який є одним з найбільших туристичних центрів світу. Ініціатором заснування події була Міжнародна федерація асоціацій екскурсоводів.

Більшість людей обожнюють подорожувати. Як чудово вирватися з пазурів щільного робочого графіку на тиждень-другий, а краще на місяць, та відвідати нову, досі незнайому країну чи місто. Дізнатися про місцеві традиції та культуру, відвідати історичні пам’ятки та покуштувати місцеву кухню. В сучасному світі все це неможливо здійснити без розвинутої туристичної інфраструктури наріжними каменями якої є екскурсоводи та гіди. Саме вони наділяють просте пересування в просторі туриста інтелектуальним сенсом заглиблюючи путівника в захоплюючі деталі колориту місцевості.

Самі професії екскурсоводів та гідів з’явилися з тих пір, коли люди почали подорожувати. Античні туристи їхали подивитися на грецькі олімпіади та римські гладіаторські бої. В епоху середньовіччя паломники долали тисячі кілометрів щоб помолитися в святих місцях. В сучасному світі туризм набув індивідуалістичний сенс та переслідує мету особистих вражень та інтелектуального розвитку.

Світове співтовариство визначає туризм, як засіб індивідуального та колективного вдосконалення, а екскурсійні послуги як інтелектуальні, що мають духовні, освітні та просвітницькі функції.

Правда, до середини 19-го століття туризм носив виключно оглядовий характер, а екскурсоводом могла стати будь-яка освічена людина знайома з місцевістю. Змінилася ситуація з відкриттям музеїв та художніх галерей. В середині 20-го століття екскурсоводами стали вважатися тільки професіонали, що пройшли відповідну підготовку. Сучасний гід чи екскурсовод повинен володіти іноземними мовами, бути відмінним оратором та добре розбиратися в предметі своєї розповіді. Адже основним їх завданням є те, щоб мандрівник повернувся до дому з масою нових позитивних вражень та знань.

Туризм є важливою галуззю української економіки. Щороку нашу державу відвідують понад 20 мільйонів туристів. Туристична галузь в Україні динамічно розвивається незважаючи на економічну кризу та війну на сході. Зокрема, особливої популярності останніми роками набув внутрішній туризм в Карпати та інші куточки нашої держави. Єдиним регіоном України в якому відбувається зворотній процес – це тимчасово окупований Кримський півострів.

Іменини 21 лютого

Цього дня іменини святкують: Сава, Захар (пророк Захарій Серповидець), Федір (великомученик Теодор Стратилат), Степан, Прохор, Макар, Никифор та Полікарп.

Народні прикмети 21 лютого

21 лютого відзначається день пам’яті пророка Захарія Серповидця, великомученика Теодора (Феодора) Стратилата. Якщо вночі прогриміло, можна було розраховувати на багатий урожай, великий приплід у тварин та часті дощі влітку. Наші пращури також підмітили, чим холодніший останній тиждень лютого, тим теплішим буде березень.

Гороскоп 21 лютого

Овен

У цей день варто прислухатися до думок колег. Їхні наміри будуть дуже щирі. Можете отримати хорошу пропозицію щодо нового цікавого проєкту. Друга половина дня буде наповнена цікавими зустрічами з потенційними партнерами. Також варто слідкувати за тим, що ви говорите. Необдумані репліки можуть спричинити шкоду.

Телець

Сьогодні вам варто набратися терпіння та не відповідати на критику оточуючих. Намагайтеся не впадати в депресію через дрібні негаразди. Будьте оптимістичними, не дивлячись ні на що. Якщо контролювати свої емоції, чекайте на гарні новини.

Близнюки

Сьогодні ви будете виглядати неперевершено. Всі помітять ваш шарм. День прекрасний також і в фінансовому плані. Проте гроші прийдуть не просто так, а за заздалегідь виконану роботу. Є велика ймовірність знайомства з майбутнім партнером по життю.

Рак

У цей день на вас будуть покладені величезні очікування, не заплямуйте свою репутацію. Ви можете досягти великого успіху у фінансовій сфері, якщо будете діяти усвідомлено. В особистих стосунках настануть помітні зміни на краще. Ввечері присвятіть час собі, відпочиньте. Це піде вам на користь.

Лев

Сьогодні варто спробувати бути щирими з оточуючими. Забудьте про давні образи. Допоможіть тим, хто цього потребує. Добро обов’язково до вас повернеться. Ввечері можете відчути занепад сил. Відпочиньте, в цьому вам допоможе хороша медитація.

Діва

Цього днгя вам доведеться робити роботу, в якій ви мало що тямите. Проте не хвилюйтесь, ви з усім справитесь. У другій половині дня очікуйте на приємний сюрприз. Це надихне вас на нові звершення. Можлива зустріч із давнім другом. У вашої коханої людини може з’явитись привід для ревнощів. Тому, вечір проведіть із тим, хто вам дійсно дорогий.

Терези

Завдяки вашій інтуїції можливі нові звершення у професійній сфері. Сьогодні варто подумати про своє майбутнє, скласти план та дотримуватись його. У сімейних стосунках день буде дуже сприятливим. Зробіть приємний сюрприз для своєї близької людини. Це принесе радість не тільки їй, а й вам.

Скорпіон

Сьогодні варто чекати несподіваних новин. День буде насичений новими знайомствами. Чекайте на раптову грошову винагороду. Проте не спішіть швидко витрачати ці гроші, краще зробіть вигідну інвестицію. Хороший час для планування довгоочікуваної подорожі.

Стрілець

Дехто з ваших знайомих дуже токсичний. Ця людина не приносить вам жодного задоволення. Порвіть усі стосунки з нею. В другій половині дня непогано було б зайнятися творчістю. Намагайтеся не відволікатися. Ввечері можуть завітати старі добрі знайомі. Тому добре проведіть час із ними.

Козеріг

Якщо до сьогоднішнього дня вам не щастило у фінансовій сфері, то п’ятниця 21 лютого саме для вас. Не сидіть удома. Шукайте нові можливості для отримання грошей. Сьогодні зірки будуть на вашій стороні. Заручіться підтримкою друзів і у вас все вийде.

Водолій  

Не йдіть на провокації ворогів. Слухайте лише своє серце. Сьогодні всі справи підуть вгору. Партнери порадують вас цікавою пропозицією. Не вагайтесь, погоджуйтесь. Зірки віщують успішний результат у будь-яких починаннях. Вечір проведіть у колі близьких.

Риби

Відсьогодні вам потрібно взяти відповідальність за своє життя у власні руки. Забудьте про лінь. Нові можливості не за горами. Чекайте на цікаві перспективи. Якщо на роботі з’являться якісь суперечності, не спішіть відповідати гострим словом. Заспокойтесь. Подумайте, чи принесе це вам користь в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: