На Львівщині планують відновити 2000 гектарів лісу

_1582281543_613x321.92925170068_3_0_nw
Фото: ЛОДА

20 лютого на засідання «Лісокультурної ради Львівського ОУЛМГ» розглянули проекти лісових культур та природнього поновлення на 2020 рік.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

У межах наради відбулось обговорення проектів лісових культур та природнього поновлення на 2020 рік, на якому наголосили на необхідності  правильного підбору деревних порід та схеми садіння, з врахуванням типу лісу, від якої залежить їх якість та продуктивність.

Директор державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» М. Пелиньо презентував сіянці основних лісоутворюючих порід із закритою кореневою системою, вирощені на підприємстві з використанням сучасного обладнання шведської фірми BCC.

Також на засіданні лісокультурної Ради розглянули проекти лісових культур  загальною  площею 770,1 га  і природного  поновлення  загальною  площею  1169,9  га  16-ти  державних  лісогосподарських  підприємств  на 2020 рік.  Відтак, лісокультурна рада запропонувала затвердити проекти лісових культур та природнього поновлення після врахування пропозицій членів Лісокультурної ради.

Для покращення якості заповнення проектів лісових культур та природнього поновлення, запропоновано лісогосподарським підприємствам спільно з Національним лісотехнічним університетом України уніфікувати форми бланків проектів лісових культур та природнього поновлення з детальним описом їх заповнення. Окрім того, лісогосподарським підприємствам наголосили на  забезпеченні біологічного різноманіття в лісах з введенням в лісові культури плодові дерева і створення ремізів для тварин.

Зазначимо, що зведені відомості проектів лісових культур та природного поновлення будуть висвітлені на офіційному сайті Львівського ОУЛМГ та на сайтах державних лісогосподарських підприємств до 01.03.2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: