Під Офісом президента проходять протести з вимогою звільнити Авакова

medium
Фото: Громадське

Близько 100 людей вийшли під Офіс президента на акцію проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вони вимагають звільнити його, а також не призначати на інші впливові посади.

Близько 100 людей вийшли під Офіс президента на акцію проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Мітингувальники вимагають відставки Арсена Авакова, який вже 6 рік очолює Міністерство внутрішніх справ.

Про це повідомляє Громадське.

Активісти заявили про відсутність розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів, зокрема розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

«Аваков і є тим вірусом, який заражує країну. Він небезпечний, токсичний і має піти з посади», — зазначила активіста Ліза Жарікова.

На акцію протесту також прийшов адвокат Віталій Коломієць — захисник підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь. Він наголосив, що зіштовхнувся з залякуванням свідків та перешкоджанні роботі експертів через систему, створену і контрольовану чинним міністром.

Як повідомляє 24 канал, люди вимагають негайної відставки Авакова і назвали такі основні його провали у роботі МВС за 6 років:

  • саботаж реформи поліції, збереження старих "ментовських" кадрів;
  • відсутність нормальних розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів;
  • практика пошуку "стрілочників" замість роботи над розкриттям справ;
  • покривання злочинів, скоєних поліцейськими;
  • корупційні скандали.

"Ми вимагаємо негайно звільнити Арсена Авакова та не призначати його на інші впливові посади. Ми попереджаємо: зніміть чорта, інакше він рано чи пізно знищить вас", – додали активісти.

арсен аваков, мвс україни, провали авакова на посаді глави мвс

Інфографіка 24 каналу

Як нагадує ТСН, це вже не перші мітинги за відставку очільника МВС. Раніше, 28 серпня кілька сотень активістів прийшли під стіни Офісу президента з вимогою позбавити Арсена Авакова посади міністра внутрішніх справ в новому уряді.

Мітингувальники принесли з собою плакати з написами "Авакова у відставку", "Аваков – чорт" та "Зе подзвони по поводу етого чєрта". Під час акції активісти викрикували гасла за звільнення міністра та палили фаєри.

За словами організаторів, робота міністра на посаді вже тоді була незадовільною. Зокрема вони нагадали про нерозкриті резонансні вбивства, зокрема Павла Шеремета, Катерини Гандзюк, поновлення на посадах непереатестованих поліцейських, колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", переслідування активістів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: