У Львові троє людей отруїлось чадним газом

чадний газ

Вчора, 23 лютого, о 22:23 у м. Львові, у квартирі будинку по вул. Японська, 6, отруїлись чадним газом 2 особи (2000 та 2002 року народження), яких у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано у Львівську ОКЛ.

Про це повідомляють у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Квартира обладнана ПГ-4 та 2-х функційним газовим котлом.
Працівниками ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинено подачу газу до квартири.
Обставини події встановлюються.

Ще один випадок отруєння чадним газом сталось у приватному будинку по вул. Збоїща. Отруїлась чадним газом місцева мешканка 1991 року народження, яку у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано у Львівську ОКЛ (10% карбоксигемоглобіну).

Чадний газ не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути. Він утворюється в результаті горіння в умовах нестачі кисню. Тобто, якщо в приміщенні немає достатнього доступу свіжого повітря, погано працює вентиляція, забиті димарі, то там може збиратись чадний газ. Крім того, вітряна погода може спричинити зворотну тягу в димових та вентиляційних каналах, а через це небезпечні продукти горіння не виводимуться назовні і накопичуватимуться у приміщенні.

Чадний газ (СО) небезпечний тим, що потрапляючи в кров, він сполучається з гемоглобіном та робить його нездатним розносити кисень по організму. Через це людина гине як від задухи.

Знаходження протягом двох годин в приміщенні з концентрацією СО у повітрі лише 0,1% призводить до втрати свідомості, після чого людина може швидко померти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: