В Італії шукають «нульового пацієнта»: невідомо, хто стоїть за спалахом вірусу

a7ae633c56433346d7b0a94486d5b13b

Медики нарікають, що знайти «пацієнта №1» вкрай складно, так як «будь-хто може заразитися і стати наступною ланкою в ланцюзі поширення вірусу».

В Італії інфекціоністи разом із поліцією в оперативному режимі намагаються з'ясувати, як до країни потрапив коронавірус COVID-19, після чого в провінціях Ломбардія і Венето почався його спалах. Перший інфікований (або інфіковані) патогеном із КНР поки не знайдені, пише Corriera della Sera.

Спочатку підозра впала на 38-річного чоловіка з містечка Кодоньо: у нього діагностували перший випадок захворювання в Ломбардії. Цей співробітник компанії Unilever спілкувався з приятелем, який в січні приїхав з Китаю, і міг підхопити вірус від нього. Проте тести на антитіла не підтвердили версію.

Зараз проходить перевірка інших потенційних носіїв у Кодоньо через їхні контакти: починаючи з найближчих членів сім'ї (дружина/чоловік, діти), переходячи до батьків, друзів, колег, сусідів у літаку або поїзді.

Кодоньо - практично передмістя Мілану; якщо носій побував/побуває у цьому місті з населенням близько 1,5 млн осіб, побороти спалах буде складніше.

Зараз 10 містечок у Ломбардії і Венето ізольовані через спалах COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: