В області відбулась перша зустріч членів туристичного гастроклубу Львівщини

гастротуризм

Цими вихідними відбулась перша зустріч членів туристичного гастроклубу Львівщини на Козячій фермі двох Катерин, що розташована в с.Тухля. Про це інформують в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

«Таке об’єднання фермерських господарств відкритих для туристів у гастроклуб розпочалось із зустрічі, яку обласна державна адміністрація організувала 28 січня цього року щодо продовження та перезавантаження проєкту «Гастромандри Львівщиною». Відтак з нагоди весілля Катерини Тарасенко (Лісової) співзасновниці козиної ферми двох Катерин, яка у 2014 році переїхала на Львівщину з Алчевська, що на Луганщині, вирішили провести першу зустріч гастроклубу із практичним навчальним виїздом з організації прийому туристів, обміну досвідом та відсвяткувати карпатське  весілля» - зазначила начальник управління Наталя Табака.

Підтримали й спільно реалізували зустріч управління туризму та курортів облдержадміністрації, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації,   Сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська Країна», ФГ «Двох Катерин», ФГ «Західний равлик», РГ «Карпатський водограй», ФГ «Медовий блюз»,  ФГ «Агротем», ФГ «Князівство», Сімейна виноробня Ореста та Юлії Дейнеки, Громадська спілка «Карпатський смак» та Бананова ферма. Місцевого колориту та атмосферності додав народний ансамбль пісні і музики «Плай» Народного дому селища Славське.

За правилами клубу шляхом жеребкування визначено наступні зустрічі, які прийматимуть почергово рибне господарство «Карпатський водограй» та Сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська Країна» та ФГ «Князівство».

Довідка

2020 рік Національна туристична організація України проголосила Роком сільського туризму. На Львівщині діє більше тисячі фермерських господарств, які виготовляють різноманітну продукцію – від ягід та меду до равликів. Окрім цього, діють 22 фермерських господарства відкритих для туристів, які пропонують своїм відвідувачам екскурсії, дегустації та відпочинок на екологічно чистій території. Саме тому, управління туризму та курортів облдержадміністрації започаткувало проєкт «Гастромандри Львівщиною», що має на меті привернути увагу туриста до знайомства із місцевою кухнею і традиціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: