Чорновол оголосили підозру

чороновол

Народному депутату восьмого скликання Тетяні Чорновол повідомили про підозру у перешкоджанні журналістській діяльності через конфлікт із Дмитром Кучером у жовтні 2019 року, - повідомляє пресслужба ДБР.

Народному депутату восьмого скликання Тетяні Чорновол повідомили про підозру у перешкоджанні журналістській діяльності через конфлікт із Дмитром Кучером у жовтні 2019 року, - повідомляє пресслужба ДБР.

«Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій, які відбувались у залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису».

Чорновол повідомили про підозру за ч.1 ст.171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

У разі доведення вини екснардепці загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Конфлікт трапився 18 жовтня 2019 року на засіданні Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав питання запобіжного заходу екснардепу від фракції «Народний фронт» Сергію Пашинському.

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко написав у Facebook, що Кучер розповів, що під час судового засідання у нього вирвали з рук телефон, штовхали, дряпали та перешкоджали журналістській діяльності. Зокрема, він звинуватив у нападі Чорновол.

На місце події Кучер викликав поліцію і написав заяву про перешкоджання діяльності.

«Запитав у пані Чорновол про її ставлення до рішення суду, вона коротко відповіла – якесь класичне висловлювання. Тоді я перевів камеру на Парубія, який обіймався з Пашинським і вони про щось говорили. А з лівого боку стояла пані Чорновол, яка раптом вихопила в мене телефон, щоб я не знімав. Я вирішив забрати телефон назад, адже він досить дороговартісний, і поки повертав, пані Чорновол мене подряпала», - сказав Кучер.

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький прокоментував у соцмережі підозру Чорновол і зауважив, що ДБР перетворилась на філію ФСБ.

«ДБР пред'явило підозру Тетяна Чорновол через конфлікт із співробітником сторінки проросійського політика. ДБР вважає його журналістом. Отже тепер усі співробітники штабів «ЄС», «Батьківщини», «Голосу», навіть ОПЗЖ і СН теж журналісти? А хто тоді журналісти? А, може це співробітник партійного офіса проросійського політика заважав професійній діяльності журналістки Чорновол?

ДБР перетворилася на філію ФСБ. Мало того, що травмували фізично Чорновол , ще й у «підозри» бавляться. Тетяна комусь подобається, а комусь ні, але не забуваймо, що це її хотіли вбити слуги Януковича, це її чоловік загинув на фронті. Гібридна війна і полягає у зміні понять в свідомості людей, коли російських політичних посіпак державний орган, який мав би їхню діяльність розслідувати називає журналістами», - написав Княжицький.

Тетяна Чорновол також вже прокоментувала вручення ДБР їй підозри і наголошує, що це є ніщо інше, як помста:

«Помста Каська. Повідомляю, що прокурором в дурнуватій справі за яку мене кримінально переслідують є особисто заступник генпрокурора Віталій Касько. Повідомляю, що це помста, адже в 2016 році я ініціювала дві кримінальні справи проти Каська. Одна з них про його квартирне шахрайство, коли він привласнив дві службові квартири ГПУ загальною площею 200 к.м. Друга серйозніша: про його службову бездіяльність в сфері повернення активів. Він при трьох генпрокурорах повертав активи янучар і не повернув ні копійки. Справу я ініціювала за фактом відмови Каська від 80 млн. доларів арбузова-курченка-іванющенка, які Латвія арештувала у себе і пропонувала првернути Україні в 2015 році. Згодом Латвія конфіскувала ці гроші у власний бюджет», - написала Чорновол на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Нагадаємо, слідчі ДБР 4 жовтня минулого року оголосили підозру колишньому народному депутату Сергію Пашинському через стрілянину, вчинену ним 31 грудня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: