На Львівщині визначили місця, де перебуватимуть люди з підозрою на коронавірус

_1582629852_613x321.85261261261_3_0

Під час сьогоднішнього засідання обласної комісії з ТЕБ і НС було вирішено виділити 25 млн.грн з резервного фонду обласного бюджету на заходи протидії поширенню коронfвірусу у Львівській області.

Під час сьогоднішнього засідання обласної комісії з ТЕБ і НС було вирішено виділити 25 млн.грн з резервного фонду обласного бюджету на заходи протидії поширенню коронавірусу у Львівській області.

Про це повідомили під час брифінгу у ЛОДА.

«Ми підготувалися. Виділено необхідні кошти. Буде посилено захист кордону. Найближчим часом прикордонники матимуть можливість перевіряти температуру тих, хто приїжджає. Львівська обласна інфекційна лікарня стане основною, яка лікуватиме людей у випадку зараження коронавірусом. Санаторій «Немирів» стане місцем обсервації. Тобто там будуть люди, які, можливо, мали контакт з місцями поширення коронавірусу», – заявив голова ЛОДА Максим Козицький.

Він додав, що область забезпечена всім необхідним.

«Є 2 тисячі відповідних костюмів захисту у Львівській області. Це звичайні міри захисту. Ми чітко знаємо, як займатися профілактикою», – додав Максим Козицький.

Натомість т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько розповів, що на сьогодні ні на Львівщині, ні в Україні немає підтверджених випадків коронавірусу.

«Ми маємо алгоритм дій у випадках виявлення коронавірусу. Цей алгоритм переданий по всіх структурах. Особам, які повертаються з місця, де виявлено випадки зараження коронавірусу, і у них немає ознак хвороби, однаково рекомендується 14 днів перебувати вдома. Також спеціально створена онлайн-форма, щоби бути постійно на зв’язку з людьми, які перебували в місцях поширення коронавірусу. Стосовно медзакладів, які прийматимуть хворих, то наразі ніяких екстрадій не буде. У міру необхідності будуть переводитися в інші заклади», – розповів Андрій Васько.

Як розповів перший заступник голови обради Богдан Гагалюк, 25 млн. грн з резервного фонду обласного бюджету буде виділено на закупівлю необхідних засобів захисту. Він також пообіцяв, що щодня буде відбуватися прес-конференція щодо ситуації з коронавірусом.

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб розповів, що коронавірус подібний до інших респіраторних інфекцій.

«Для 20% тих, хто захворіли на нього, хвороба протікає важко, для 2-3% – має смертельні наслідки. Наразі у світі захворіли на коронавірус 80200 осіб. Одужало 27 тис., померло 2700 людей. Тому при правильному підході немає катастрофи. Ми знаємо, як це локалізувати і лікувати хворих. Потрібно дотримуватися елементарних засобів гігієни як при грипу: мити руки, у випадку необхідності, звертатися за допомогою, не ходити на роботу, якщо хворі», – порадив Володимир Зуб.

Директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко запевнив, що його заклад готовий до прийому хворих на коронавірус, якщо такі будуть.

«Наша лікарня – єдина в області спеціалізована, яка надає максимальну допомогу при інфекційних та респіраторних хвороби. Тому саме наша лікарня надаватиме допомогу. Вона може вмістити 260 людей, а за потреби – 300. Весь персонал готовий. Маємо костюми біологічного захисту, маски, респіратори. Терапії на знищення коронавірусу поки не існує. Але маємо всі необхідні препарати для надання допомоги», – розповів Сергій Федоренко.

«Збудник зберігається до 9 днів на предметах зовнішнього середовища, так само, як свинячий грип. Він передається крапельним шляхом – при чханні, диханні, розмові. Заходи профілактики нічим не відрізняються від профілактики грипу», – розповів директор ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Роман Павлів.

Він додав, що в області діє план профілактики грипу.

«Ми констатуємо, що план введений в дію, але не всі його виконують так, як належиться. Сьогодні було доручено певним структурам перевірити, як здійснюється цей план. Ми підсилили санітарно-карантинний пункт в аеропорту. Такі самі заходи будуть на прикордонних переходах, на залізниці, де є ізолятори. Будуть здійснювати перевірки транспорту та комунальних закладів на те, чи вони дотримуються профілактичних мір, зокрема миття дезінфікуючими засобами», - розповів Роман Павлів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: