Вибираємо базові речі для капсульного гардероба

одяг

Знаєте, що таке «капсула»? Це набір базових речей, які ви носите найчастіше. Всі вони відмінно поєднуються між собою, що б ви не вибрали.

Наприклад, всього 8-10 базових речей можуть створити від 10 до 15 різноманітних комплектів – в залежності від того, що і як поєднувати, і які аксесуари та взуття підібрати. За допомогою експертів з майданчика з продажу речей Shafa ми вирішили розібратися докладніше в тому, як створити свою власну «капсулу», щоб більше не потрібно було ламати голову над тим, що одягнути.

Основні правила складання капсульного гардероба

Як правило, при складанні базового гардероба йдеться про вибір одягу. Взуття, сумки та інші аксесуари підбираються вже після того, як ви визначитеся з речовим сегментом. Ось основні правила складання капсульного гардероба і вибору базових речей.

  1. Кожна базова річ повинна підходити до будь-якої іншої речі з однієї «капсули». Тобто ви навмання із заплющеними очима витягаєте з шафи дві речі — і вони, обов'язково, повинні поєднуватися.
  2. Вибирайте базові речі відповідно до типу вашої фігури і того крою, який підходить вам найбільше. Вибирайте речі, що підкреслюють плюси силуету і приховують недоліки, ті речі, які вам, безсумнівно, пасують.
  3. Основа гардеробу – це, обов'язково, класичні речі, традиційні, стримані і навіть трохи нудні. Вони були актуальні вчора, актуальні сьогодні і будуть актуальними ще кілька сезонів поспіль.
  4. Базові речі в обов'язковому порядку повинні бути вищої якості, адже вони повинні прослужити вам довго, а одягати їх ви будете практично щодня. Вибирайте натуральні тканини найвищої якості і хороше пошиття.
  5. Що стосується кольорів, вони теж повинні поєднуватися між собою. Завжди актуальні чорний, білий, сірий, бежевий кольори. Постарайтеся взяти кілька таких речей і підібрати до них одяг іншого кольору – який вам личить.
  6. Починати вибір базового одягу варто з суконь (для жінок), а також знизу — спідниці, штани, джинси. До низу ви вже підбираєте верх, а до всього цього — верхній одяг. Опісля — взуття, сумки та аксесуари.
  7. Не бійтеся нудьги: «розбавити» базові речі завжди можна якоюсь ультрамодною новинкою — хітом поточного сезону (не більше 2-3 речей). А також яскравими аксесуарами, новою сумочкою, шаллю, прикрасами, взуттям.

Як підібрати базові речі для кожного сезону

«Капсул» у вашій шафі може бути від 2 до 4. Деякі особливо раціональні експерти з базових речей склали всього одну «капсулу» на будь-який сезон і для будь-якого випадку. Але якщо ви тільки починаєте працювати з базою вашого гардеробу, радимо зробити чотири «капсули» для кожного сезону.

«Капсула» на зиму

Взимку ми надягаємо переважно темні, стримані речі, головна вимога до них – щоб вони були теплими та комфортними. Тому тут основний акцент, як правило, робиться на верхньому одязі і на взутті. Досить підібрати 1-2 теплі сукні, 2 пари штанів і одні джинси, 2 красивих светри і блузу під них, вовняне пальто для ділових виходів і спортивний пуховик на кожен день. Не забувайте про тепле взуття – 2 пари, а також шапки і шарфи (краще комплекти) — купити ці аксесуари можна на майданчику з продажу одягу Shafa.ua.

«Капсула» на весну

Навесні, як правило, хочеться вже більшої різноманітності. А тому тут можна звернути увагу на ті речі, які будуть в тренді. Слідкуйте тільки, щоб вони не відрізнялися занадто яскравими принтами або екстравагантною обробкою, яка в майбутньому сезоні буде вже неактуальною. Вибирайте світлі і більш яскраві речі, але однотонні. Плаття і спідниця, коттонові штани, легкі кардигани, блузи та футболки, а наверх виберіть плащ. До речі, шкіряна куртка – це справжня класика, яка не виходить з моди, а носити її можна і навесні, і восени.

«Капсула» на літо

Якщо у відпустку ви відправляєтеся зазвичай влітку, то і одяг потрібно буде вибирати переважно для відпочинку. Влітку, до речі, можна дозволити собі більшу кількість базових речей, адже це, як правило, легкий і мінімальний одяг – футболки і топи, шорти, спідниці, сарафани. Не забудьте про купальник, якщо збираєтеся відвідувати басейн або їхати на море. Віддайте перевагу білому кольору, в тому числі і в аксесуарах і взутті – він поєднується з усім. Обирайте також більш яскраві соковиті відтінки або пастельні тони – але щоб все гармоніювало.

«Капсула» на осінь

Осіння «капсула» багато в чому нагадуватиме весняну, але ось гамма кольорів тут буде відрізнятися. Якщо светр з однієї і тієї ж тканини і тієї ж фактури навесні ми хотіли б бачити в пастельних тонах (пудра, беж, рожевий, блакитний), то восени хочеться чогось більш темного і насиченого (бордо, теракота, темно-синій, пляшково-зелений). Акцентуйте увагу на багатошаровості – вибирайте тонкі блузки, які можна надіти під светр або кардиган. Тканини теж вибирайте відповідно до сезону – вельвет, велюр, шкіра, замша.

*реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: