Зеленський дав уряду два місяці на погашення боргів шахтарям

зеленський
Володимир Зеленський. Фото: Микита Печеник

Всі борги із заробітної плати перед українськими шахтарями мають бути погашені впродовж березня і квітня цього року. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час всеукраїнської наради працівників вугільної галузі 25 лютого.

«Я дуже прошу в найближчі два місяці: березень, квітень, закрити повністю всі борги перед шахтарями», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що нині борги із зарплати перед гірниками становлять 1,1 млрд грн.

За словами Зеленського, в разі невиконання цього завдання український уряд не отримає зарплату за той період, за який залишиться заборгованість.

Зеленський 4 лютого на нараді за участю представників Кабінету міністрів і Верховної Ради наголосив на важливості розв'язання питання виплати заборгованості з зарплати шахтарям та розробки концепції реорганізації вугільної галузі.

Нагадаємо, 23 січня, у селі Воля-Висоцька близько 50 осіб перекрили рух транспорту на нерегульованому пішохідному переході. Акція була частиною протестної кампанії, спрямованої на вирішення владою питання виплати зарплатної заборгованості перед працівниками ДП «Львіввугілля».

6 лютого, президент України Володимир Зеленський приїхав на шахту «Межирічанська» у Червонограді, щоби поспілкуватися з шахтарями і домовитися про план дій.

Тоді президент пообіцяв, що заборгованість по зарплатах на шахті «Межирічанська» розміром 22 мільйони гривень буде погашена до кінця лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: