Львівська область одна з перших отримає тест-системи на коронавірус

коронавірус

Перші регіони, які отримають тест-системи для виявлення коронавірусу - Львівська, Чернівецька та Закарпатська області.

Про це повідомив виконуючий обов'язки генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, відповідаючи на запитання щодо розподілу тест-систем для виявлення коронавірусу по областях України, - інформує «УНІАН».

За його словами, має бути поетапний процес, оскільки необхідно проводити певне навчання фахівців-вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів.

«Ми очікуємо, що наприкінці цього тижня або на початку наступного тижня такі тест-системи будуть, перш за все, спрямовані у три основні області. Це Львівська, Чернівці і Закарпатська область. Це перші регіони, які отримають такі тест-системи. І ми спочатку проведемо відповідне навчання, і після того вони зможуть працювати на локальному рівні», - сказав він.

На запитання, чому було обрано саме ці регіони, Кузін пояснив, що це регіони, де «найбільша кількість, за нашою інформацією, осіб, які працювали в Італії».

«Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв'язку із ситуацією в Італії», - додав він.

Кузін запевнив, що «поки таких тест-систем достатньо», їх вистачає на оперативні цілі. При цьому, за його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати додаткову кількість тест-систем упродовж 2-3 робочих днів.

«Ми також маємо надію, що найближчим часом ми зможемо підтвердити валідність наших національних виробників. І це буде також додаткова опція з використання тест-систем, які є. Також на світовому ринку вже починають з'являтися швидкі тести на новий коронавірус, і це також одна з опцій, яку, можливо, зможемо використовувати найближчим часом», - підсумував очільник ЦГЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: