Максим Козицький розповів, як бачить майбутнє кримськотатарського народу

87366679_2686813221355335_8790654253581467648_n

Маским Козицький вважає, що підтримувати розвиток кримськтатарської культури і мови треба сьогодні, аби згодом не довелося надолужувати втрачене.

Про це очільник Львівської ОДА написав на своїй Фейсбук-сторінці.

У 6-ту річницю кримського спротиву російській окупації Максим Козицький нагадав мешканцям Львівщини, що кримськотатарському народу не вперше довелося зазнати лиха через прагнення до національної самоідентифікації.

«75 років тому радянський режим вчинив жахливий злочин – здійснив депортацію кримських татар з території Кримського півострова. А 2014-го лихо повернулося. Анексія Криму на фоні Революції Гідності, що палала шість років тому у Києві, стала несподіванкою для України. Згуртованість цивілізованого світу у підтримці територіальної цілісності України та стійкість українського народу зупинила цей наступ, але це не вберегло мільйони наших громадян від життя в окупації.

З першого дня незаконної окупації Криму Росією кримські татари та етнічні українці піддаються репресіям та дискримінації. Зафіксовано безліч випадків убивств, катувань, переслідувань та арештів за сфабрикованими звинуваченнями. Список заручників та жертв російського окупаційного режиму в Криму зростає майже щодня», - написав Максим Козицький.

Очільник ЛОДА зазначив, що неминучий той день, коли Крим повернеться до складу України. На думку Козицького, для цього ми повинні збудувати сильну європейську Україну з сильною кримськотатарською автономією, з сильним розвитком мов та традицій корінних народів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: