На кордоні з Європою 25 туристів помістили на обсервацію

грип

Автобус з туристами саме повертався з Італії.

Про це повідомила обласний епідеміолог  Закарпатської області Вікторія Тимчик, передає «Укрінформ».

На Закарпатті в ніч на 26 лютого прикордонники виявили підвищену температуру в однієї з учасниць туристичної групи, що саме поверталася з туру Європою. Уся група кількістю 25 осіб групи була поміщена в тимчасову обсервацію. Їх вже відпустили додому.

«Сьогодні вночі на одному із КПП на закарпатському кордоні була виявлена пасажирка туристичного автобуса з підвищеною температурою. Вона поверталася в Україну в складі туристичної групи з подорожі Європою. Група 25 чоловік з водієм перебувала близько тижня в екскурсіях по Європі, у Франції та Італії. Вони заїжджали на північ країни, відвідали карнавал. Відтак бригада медиків на кордоні прийняла рішення помістити усіх в тимчасову обсервацію в Закарпатську обласну клінічну лікарню», - розповіла Тимчик.

Головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк додав, що в лікарні змогли вночі оперативно організувати тимчасове обсерваційне відділення та обстежити людей.

«При повторному обстеженні в лікарні температуру виявили ще в однієї жінки. Усім людям з групи були проведені необхідні лабораторні дослідження, вночі ми одразу ж отримали результати. У жодного із пасажирів цього автобусу не було виявлено коронавірусної інфекції», - сказав Поляк.

Наразі він повідомив, що хворі повністю обстежені, вони практично здорові, у людей є стрес, температури ні в кого немає. Медиками зроблено висновок, що коронавірусної інфекції у цих громадян немає, вони відпущені додому з подальшими інструкціями.

Нагадаємо, на кордонах Закарпаття з 25 лютого усім громадянам на в'їзді в Україну проводять температурний скрінінг. Роблять це співробітники ДПСУ в спеціальних захисних масках за допомогою безконтактних термометрів.

Також в області створено тимчасовий оперативний штаб у зв'язку з підвищеною небезпекою поширення коронавірусу з Італії через закарпатські кордони з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: