У центрі Львова протестують медичні працівники (фото)

IMG_7456

Сьогодні, 26 лютого, біля пам’ятника Шевченку зібралися представники колективів різних медичних закладів та члени профспілок Львова. Вони висловлюють свій протест проти медичної реформи, яка набуває чинності з 1 квітня 2020 року.

Основними темами акції стали низькі зарплатні, скорочення медичних працівників, закриття лікарень, туберкульозних диспансерів, психоневрологічних диспансерів.

Далі протестувальники продовжили рух до Львівської міської ради, де також мали слово незадоволені. Потім – до Львівської обласної ради.

«Усі люди чомусь мають працювати за зарплату, а медики – за клятву. Кожна людина має право за виконану роботу отримувати належну зарплату. Наш пацієнт також має право отримувати нашу допомогу. Справді допомогу, а не медичну послугу, тому що зараз ці поняття підмінюються», – виступає Алла Петрів, дитячий психіатр психоневрологічного диспансеру на вулиці Драгоманова, який мають приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. 106 працівників цього диспансеру мали також перевести, але їх попередили про можливе звільнення.

На акції протесту озвучили такі вимоги:

  1. Зупинити ліквідацію медичних закладів під виглядом оптимізації та перетворення медзакладів у КНП (комунальні некомерційні підприємства).
  2. Проведення парламентських слухань за участі медпрацівників з усієї країни та чиновників МОЗ щодо медреформи.
  3. Створити формулу розподілу прибутку, а також відсотку від зарплатної частки, яка буде скеровуватись для оплати праці працівників медичних закладів.
  4. Зупинити скорочення медперсоналу по медичних закладах країни.
  5. Ліквідувати кредиторську заборгованість.
  6. Зберегти кадровий потенціал медицини.
  7. Повернути дольову пенсію після 25 років медичного стажу.

Головна акція проходить в Києві. До протестів також приєдналися інші міста: Суми, Херсон, Полтава, Чернівці, Володимир-Волинський.

Діана ШРАМЧЕНКО

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: