Українець, що мав температуру перед вильотом з Уханю, просить президента допомогти

630_360_1580470834-114

Українець Слава, який не зміг евакуюватися з Уханя 20 лютого через підвищену температуру, звернувся до президента Володимира Зеленського, міністра закордонних справ Вадима Пристайка та посольства України з проханням допомогти йому повернутися в Україну.

Про це йдеться у відеозверненні, передає hromadske.

Хлопець розповів, що на момент евакуації 20 лютого у нього була підвищена температура, тому його залишили в китайському Ухані, який став епіцентром поширення коронавірусу COVID-19.

Слава зазначив, що після трьох аналізів у нього не виявили коронавірус, і додав, що зараз почувається добре.

«Я постійно на зв'язку з посольством України, але якоїсь конкретної інформації щодо нашої евакуації вони надати не можуть. Єдине те, що мені надали, - це те, що я не зможу покинути територію Китаю самостійно, лише за допомогою посольства України», — сказав українець.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебували 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

Увечері 20 лютого їх привезли до медичного центру в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Місцеві жителі увесь день блокували дорогу, аби не пропустити автобуси з евакуйованими, та вимагали не розміщувати їх у місцевому медзакладі. Утім, коли автобуси під'їхали. правоохоронці відтіснили їх та звільнили дорогу. Проте не обійшлося без сутичок: агресивно налаштовані люди кидали каміння як в правоохоронців, так і в автобуси з евакуйованими українцями і іноземцями. Також один з чоловіків намагався наїхати на поліцейських автомобілем, а одному правоохоронців каменем проломили голову. Загалом постраждали 9 правоохоронців та один цивільний. Поліція порушила дві кримінальні справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: