В Україні виявили фейковий банк

thumbnail-tw-20190523174840-2024

НКЦПФР знайшла в мережі фіктивний Український народний банк і попередила про можливе шахрайство.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) попереджає про фіктивний Український народний банк, який називає себе «інвестиційний проект».

Як повідомляє НКЦПФР, дані про цей нібито банк, розміщені за посиланням https://unb.name, відсутні в Державному реєстрі банків і є шахрайськими.

У Нацкомісії відзначили, що банком може називатися тільки юридична особа, яка має банківську ліцензію. У Державному реєстрі випусків цінних паперів, який веде НКЦПФР, також відсутні відомості про реєстрацію випуску акцій емітента з назвою «Український народний банк».

«При спробі придбати акції даного проекту через його веб-сайт користувачеві пропонуються три варіанти оплати: Money Storage, Perfect Money і оплата в криптовалюті Bitcoin. Функція оплати банківською карткою нібито передбачена, але не працює. Доступні користувачеві варіанти оплати є електронними гаманцями, платежі за якими практично неможливо відстежити і встановити, куди були переведені кошти клієнта», - йдеться в повідомленні регулятора.

В особистому кабінеті користувача на сайті https://unb.name є посилання на розділи «Документи», «Контакти компанії», «Умови користування», «Політика конфіденційності», але всі вони не працюють.

НКЦПФР повідомила про потенційно протиправну діяльність до правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: