Які свята відзначають 26 лютого (іменини, народні прикмети)

40A7B104-CA5D-4057-8E83-420FFF9AFEEE_cx10_cy0_cw85_w1200_r1_s

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 26 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 26 лютого в Україні і світі.

Свята та події 26 лютого

День кримського спротиву російській окупації — пам'ятна дата на річницю проведення мітингу кримських татар та українців у місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України. Відзначається відповідно до Постанови Верховної Ради України № 3807 від 2 лютого 2016 р. "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2016 році. Цього дня 2014 року у Сімферополі відбувся мітинг кримських татар на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.

25 лютого під будівлею кримської Верховної Ради відбувся проросійський мітинг, організований організацією «Кримський фронт» та «козацькими» організаціями. Учасники акції вигукували проросійські гасла та вимагали відокремлення від України шляхом проведення референдуму. Перед мітингувальниками виступив голова Верховної Ради АРК Володимир Константинов, який оголосив про проведення 26 лютого позачергової сесії. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що на сесію може бути винесено питання про вихід Криму зі складу України.

26 лютого під стінами Верховної Ради АРК паралельно відбулися 2 акції: проукраїнський мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу, котрий зібрав до 10 тисяч учасників, та проросійський чисельністю близько 700 осіб, ініціатором якого стала партія «Руська єдність». Через незадовільні заходи безпеки, вжиті правоохоронцями, між проукраїнськими та проросійськими учасниками мітингів сталися сутички, у результаті чого загинули 2 людини. Проросійський мітинг був відтіснений до внутрішнього двору кримської Верховної Ради, а призначена днем раніше сесія парламенту була скасована.

На наступний день озброєні російські спецпризначенці захопили будівлю Верховної ради АРК.

26 лютого відзначається вельми оригінальне свято — День неквапливості (або День повільності). Ідея створення такого свята належить італійцям. Саме вони – дуже активний і емоційний народ – вперше відзначили День неквапливості у 2007 році, з метою неквапливо насолоджуватися життям в кожен його неповторний момент

Іменини 26 лютого

Цього дня іменини святкують: Мартиніян, Світлана, Зоя, Стефан, Семен, Артем, Ганна, Фотинія, Тимофій, Злата, Тома та Зоя.

Народні прикмети 26 лютого

За народними прикметами, якщо на Мартініана танув сніг, то весна обіцяла бути сприятливою, і навпаки, похмурий день передвіщав холодну і затяжну весну. Якщо ввечері місяць був червоним, то наступного дня очікували вітер, тепло і сніг

Гороскоп 26 лютого

Овен

Для Овнів головною подією сьогоднішнього дня може стати чийсь візит, дзвінок або повідомлення. Отримана інформація може змусити вас задуматися про найближче майбутнє і дасть поштовх до змін.

Телець

Сьогодні Тельцям не варто чекати труднощів і перешкод для всього, що було заплановано. Єдине, що може вас трошечки засмутити, так це погода. Але вечір у теплому пледі з улюбленим напоєм виправлять ситуацію.

Близнюки

Близнюкам сьогодні може спробувати зіпсувати день негативно налаштована людина з вашого оточення. Якщо позбутися спілкування з цим «енергетичним вампіром» немає можливості, то заздалегідь запасіться терпінням.

Рак

Сьогодні Раки будуть купатися в увазі. Цілком ймовірно, що до вас почне проявляти знаки уваги людина, з якою ви спілкувалися на дружній ноті. Не відштовхуйте її, а краще дайте шанс. Можливо це ваша доля.

Лев

У Левів сьогодні може з’явитися блискуча думка, пов’язана з роботою, кар’єрою або фінансовою сферою. Розвивайте її та перед прийняттям рішень обговоріть свою ідею з компетентними знайомими. Вас чекає успіх!

Діва

Дівам сьогодні варто зайнятися собою і реалізувати всі намічені плани. Постарайтеся не витрачати свій час на тих, хто звик жити за рахунок оточуючих, навіть якщо це друг або родич. Вони цього не заслуговують.

Терези

Терезів сьогодні можуть почати провокувати всі, кому не лінь. Немає сенсу намагатися аналізувати чи зрозуміти чому люди так себе поводять. Не звертайте на провокаторів уваги і краще сконцентруйтеся на роботі.

Скорпіон

Сьогодні Скорпіонам варто подвоїти трудовий ентузіазм. Швидше за все, ви можете отримати відразу декілька привабливих пропозицій від керівництва. Не пропустіть свій шанс і перспективу кар’єрного росту.

Стрілець

Стрільцям сьогодні варто звернути увагу на здоров’я. Є ризик загострення хронічних захворювань. Постарайтеся мінімізувати фізичне навантаження, уникати людних місць та більше відпочивати.

Козеріг

Сьогодні на Козерогів може навалитися все й відразу. Пам’ятайте, що втеча від невирішених проблем не допоможе і лише погіршить ситуацію. Попросіть допомоги у рідних та близьких. Вони вам обов’язково допоможуть все вирішити.

Водолій

Енергія і позитив сьогодні будуть переповнювати Водоліїв весь день. Увечері гарненько повеселіться в компанії своїх друзів і близьких. Не дарма ж кажуть, що середа – це маленька п’ятниця.

Риби

Рибам сьогодні варто зберігати спокій і не панікувати через дрібниці. Будь-які тимчасові труднощі, невдачі та розбіжності вирішаться самі собою. Вірте у краще і не сумнівайтеся в успіху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: