За тиждень від ускладнень грипу в Україні померли 10 осіб, з початку епідсезону - 48, - МОЗ

грип

За минулий тиждень (17.02-23.02) на ГРВІ захворіли 217 459 осіб, з них 61,3% - діти.Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

За минулий тиждень (17.02-23.02) на ГРВІ захворіли 217 459 осіб, з них 61,3% - діти.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

За даними відомства, інтенсивний показник захворюваності становив 568,7 на 100 000 населення, що на 19,3% більше за епідемічний поріг по Україні.

Також наголошується, що в країні зафіксовано широке географічне поширення грипу.

У Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і в м. Київ зберігається трохи епідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. У всіх інших областях України зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності.

У МОЗ також нагадали, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року і цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

За результатами лабораторного дослідження методом ПЛР в 25 з 71 зразка матеріалів визначені віруси грипу: 13 - типу А (Н1) pdm09, 9 - типу А не субтипований, 3 - типу B.

За тиждень отримано повідомлення про десять летальних випадків унаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону - 48 осіб померли від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу.

Протягом звітного тижня проти грипу вакциновано 225 осіб, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 237 345 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: