26-річна українка захворіла на коронавірус в Італії

1582782830-7919

В Італії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом серед українців.

Про це повідомляє італійське видання Fanpage.

Зазначається, що 26-річна українка приїхала із Ломбардії, де зафіксували спалах хвороби, до батьків на південь країни.

Декілька днів дівчина погано себе почувала й у середу, 26 лютого, в супроводі батьків звернулася до лікарні. Медики зробили тест і підтвердили коронавірус. Наразі вона перебуває в одиночній палаті під наглядом лікарів.

Видання зазначає, що наявність коронавірусу має бути повторно підтверджено Римським інститутом Спалланзані. Усіх, хто контактував із дівчиною, насамперед сім’ю, яка супроводжувала її до лікарні, помістили на карантин.

Невідомим раніше коронавірусом COVID 2019із грудня минулого року у світі заразилася 81 191 людина, більшість випадків – у Китаї, який був епіцентром поширення хвороби. Від ускладнень цього коронавірусу померли 2 768 людей, одужали – 30 281 особа.

В останні дні коронавірус почав різко поширюватися в Європі, особливо в Італії. Уже є перші жертви (11 в Італіїта 1 у Франції).

Увечері 20 лютого 72 евакуйованихіз Китаю людей разом із супроводом розмістили на 14-денну обсервацію (ізоляція та спостереження, у народі – карантин) у медзакладі МВС у Нових Санжарах Полтавської області. Місцеві мешканці зустріли їх протестами через страх зараження.

Станом на 26 лютого в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Евакуйовані з Уханя – міста, з якого поширився COVID 2019, – уже 7-й день проходять обсервацію (спостереження) у Нових Санжарах Полтавської області. У них проявів хвороби не спостерігається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: