Львівська суддя вилучила із зали засідань слухачку через релігійний атрибут (відео)

2020-02-27 09.09.27 www.youtube.com 793d3ec54bcb

Суддя Львівського окружного адмінсуду Олена Хома вилучила із зали засідань вільну слухачку Анну Микитин, яка використовувала вервицю під час розгляду справи.

Інцидент трапився 26 лютого під час розгляду позову відомої у Львові активістки Олесі Дацко до Андрія Садового, пише Zaxid.net.

Після того, як судді встановили, хто зі сторін прибув на засідання, головуюча на засіданні суддя Олена Хома звернулася до однієї з вільних слухачок із вимогою залишити залу судових засідань.

«Пані Микитин, суд просить вас залишити залу засідань з огляду на те, що ваша поведінка не відповідає поведінці присутнього в залі засідання. Використання релігійних атрибутів заборонене в залі судових засідань», – заявила Олена Хома.

Після цих слів до Анни Микитин підійшов працівник суду і почав виводити її в коридор. Жінка не чинила опору, однак обурювалася і назвала таке рішення принизливим.

«Може, із шиї зняти хрестик. На якій підставі? Це приниження і дискримінація. Вервички вона боїться. Я взяла вервичку на руку, і це її образило», – заявила Анна Микитин.

Додамо, що заборона на використання релігійної атрибутики не прописана в жодному документі, який регламентує порядок проведення судових засідань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: