Прокуратура відкрила кримінальне провадження через захоплення забудовником земділянок у Львові

2020-02-25 15.31.42 img.lun.ua aa44043f1146
фото: novostroyki.lun.ua/uk

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження з приводу самовільного зайняття земельної ділянки на вулиці Тернопільській, 42, у Львові, де триває будівництво багатоповерхівки.

Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження з приводу самовільного зайняття земельної ділянки на вулиці Тернопільській, 42 у Львові, де триває будівництво багатоповерхівки.

Йдеться про будівництво багатоповерхівки, замовником якого є ПАТ АКБ «Львів». Під час будівництва суміжні землекористувачі виявили, що забудовник загородив частину їхніх земельних ділянок. Попри це жодних пояснень таких дій від забудовника землекористувачі отримати не змогли.

Читайте також: Будівельні афери: як у Львові узаконили багатоповерхівку

Як стало відомо ІА Дивись.Info, ПАТ АКБ «Львів» самочинно обніс огорожею частину чужих земельних ділянок, де облаштував будівельний майданчик та розмістив спецтехніку, що є в користуванні львівського підприємства ТзОВ «Новольвів». Жодних погоджень від уповноважених органів на облаштування будівельного майданчика, огородження та розміщення будівельної техніки забудовник не отримував, всі дії були самочинними.

«Ми не одноразово зверталися з приводу цієї ситуації до архітекторно-будівельної інспекції міста Львова та Львівської області, однак вони свідомо не бачили порушень забудовника та підрядника», - повідомили ІА Дивись.Info представники ТзОВ «Новольвів».

Попри низку скарг від ТзОВ «Новольвів» до департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області та Державної архітектурно-будівельної інспекції України ситуація щодо захоплення і використання ПАТ АКБ «Львів» чужих земельних ділянок триває вже майже рік.

Згодом на вищезгадані порушення відреагувало Управління з контролю за використанням та охороною земель ГУ Держгеокадастру Львівщини і провела перевірку дотримання вимог земельного законодавство на вулиці Тернопільській, 42.

«На земельній ділянці, орендарем якої є ПАТ АКБ «Львів», проводяться будівельні роботи з будівництва багатоповерхового будинку. Територія будівництва огороджена впритул до вулиці Тернопільської парканом включно з територією комунальної власності, а доступ до ділянки обмежено.

На огородженій території розташоване тимчасове приміщення, навіси, будівельне сміття та спецтехніка. Таким чином територія земельної ділянки комунальної власності самовільно зайняття ПАТ АКБ «Львів» на всій площі шляхом огородження та обмеження доступу без зареєстрованих в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно документів на землекористування чим порушено вимоги Земельного кодексу України», – йдеться в акті перевірки.

Жовтим — земельні ділянки, які незаконно обгородили

В акті перевірки зазначено, що на момент перевірки не встановлено, ким саме здійснено самовільне зайняття, проте проводяться заходи зі встановлення особи порушника та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок.

Відтак 30 січня з приводу самовільного зайняття земельної ділянки прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1, ст. 197-1 Кримінального кодексу, яке скерувала у Сихівський відділ поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Також до матеріалів кримінального провадження долучено заяву щодо запобігання можливих проявів корупції в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові, чиновники якої безліч разів ігнорували запити щодо перевірки на виявлення порушень забудовника ПАТ АКБ «Львів» та підрядника «Цикада Плюс».

Станом на сьогодні по вищевказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Додамо, згідно з даними системи Youcontrol, керівником компанії ПАТ АКБ «Львів» є Ашот Абраамян. Вагома частка фірми є власністю ТзОВ «Нью прогрес холдінг», яке зареєстроване в Ісландії, та Респонсабіліті партісіпейшнс АГ (Швецарія), яка на початку жовтня 2018 року придбала понад 40% банку «Львів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: