Ще двоє українців із Diamond Princess заразилися коронавірусом

755826114538157

Хворих ушпиталили в Токіо в задовільному стані.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на дані МЗС.

«Станом на 26.02.2020 уже 4 громадян України, у яких діагностовано наявність вірусу Covid-19, госпіталізовані до медичних установ м. Токіо. Зараз стан наших співвітчизників задовільний. Консул підтримує зв'язок із госпіталізованими українцями», - йдеться в повідомленні.

За даними диппредставництва, 24 із 25 опитаних українців (з одним налагодити зв'язок не вдалося) не захотіли повертатися в Україну протягом найближчих днів. Натомість вони планують пройти карантин у Японії.

«Посольство України в Японії перебуває на зв'язку з громадянами України, які перебувають на борту лайнера і в лікарнях, і підтримує постійний контакт з усіма причетними службами з метою, зокрема, вирішення можливих проблемних питань у наших співвітчизників», - запевнили в МЗС.

Нагадаємо, що на початку лютого круїзний лайнер Diamond Princess зупинили на карантин поблизу Йокогами. На борту лайнера перебувало понад 3,7 тисячі осіб. Серед них - 25 українців, які є членами екіпажу. Згодом у двох українців підтвердили наявність коронавірусу.

19 лютого карантин зняли, пасажири Diamond Princes почали сходити на берег. Для дозволу на висадку пасажирам потрібні негативний результат тесту на коронавірус і відсутність симптомів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: