В Харкові відбулися масові сутички: 20 осіб затримано

890_450_5e4f933a79220

За даними ЗМІ, причиною конфлікту стала ініціатива міського голови Харкова Геннадія Кернеса прокласти дорогу, яка з'єднає житловий масив «Салтівку» з центром міста. Шлях повинен пролягати через територію ринку «Барабашово», тому для будівництва дороги підрядник повинен знести частину павільйонів.

У четвер, 27 лютого, у Харкові сталися сутички на ринку «Барабашово» через приїзд комунальників в супроводі співробітників муніципальної охорони, передає видання «Ракурс».

Підприємці переконані, що муніципали приїхали задля знесення вхідної конструкції. На ній протестувальники розмістили напис «Кернес, руки геть від „Барабашово!“». В мерії Харкова заявили, що ця конструкція встановлена незаконно. Спроби комунальників за допомогою чотирьох автокранів розібрати арку не увінчалися успіхом: представники ініціативної групи «Stop дорога» заблокували техніку, після чого сталася масова бійка. Пізніше вхідну арку підпалили. Внаслідок конфлікту кілька людей постраждало.

Сутички на «Барабашово» у Харкові між підприємцями та комунальниками змусили мера міста Геннадія Кернеса приїхати на місце події. Зараз Кернес розмовляє з противниками будівництва дороги через територію ринку.

Приблизно 20 осіб доставлено до поліції. Про це повідомив начальник поліції області Валерія Сокуренко.

«Невідомі особи застосували піротехніку та сльозогінний газ. Для забезпечення публічного порядку на території торговельного центру знаходяться наряди поліції, слідчо-оперативні групи, спецпризначенці, фахівці вибухотехнічного управління поліції», — інформує прес-служба місцевої поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: