Через «справу Суспільного» Україна може не поїхати на Євробачення

_111075718_954971

Через арешт рахунків «Суспільного» під загрозою опинилась поїздка представників України на пісенний конкурс Євробачення, яке відбудеться у травні в Нідерландах.

Про це пише ВВС News Україна з посиланням на заяву керівника Національної суспільної телерадіокомпанії Зураба Аласанію.

28 лютого суспільний мовник повідомив, що виконавча служба Мін'юсту арештувала усі рахунки компанії. Це сталось через те, що «Суспільне» має сплатити старий борг у близько 308 мільйонів гривень європейському мовнику «Євроньюз».

Борг виник ще за часів президентства Віктора Януковича, коли за домовленості з владою України запустили мовлення української служби «Євроньюз», проте Київ тоді не виконав частину зобов'язань.

«Суспільне» отримало той борг у спадок від Національної телекомпанії України.

У суспільного мовника заявили, що блокування може зупинити всі видатки на роботу, а також ставить під загрозу участь країни в Євробаченні та підготовку до трансляції Олімпіади-2020.

Зазначимо, минулого року Україна відмовилась від участі в Євробаченні через скандал із виступами переможниці в Росії. Цього року загроза виникла через фінансові проблеми.

«Не можна говорити про зрив участі України в Євробаченні, адже ліцензійний збір сплачений», - розповів Зураб Аласанія. Проте, за його словами, зараз «Суспільне» не може оплатити поїздку української делегації на пісенний конкурс.

Аласанія не називає потрібну суму, але стверджує, що команда виконавців не має грошей, щоб самостійно сплатити переліт та проживання.

«Ми не можемо оплатити поїздку наших учасників. Ми навіть не можемо оплатити готель для національної команди України, яку ми щойно оголосили. "Якось, можливо, самі доберетесь" - все, що я можу сказати зараз нашій команді. Це шестеро виконавців і шестеро наших представників», - розповідає пан Аласанія.

Міністр культури Володимир Бородянський вже відреагував на ситуацію. Він каже, що вони вже домовились з Мінфіном, щоб гроші з бюджету «Суспільного» "перекинули" з осінніх витрат на зараз, щоб можна було сплатити борг. Міністр також пообіцяв, що ці 308 мільйонів гривень згодом повернуть мовнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: