Конференція TEDxLviv та весняний концерт Міська Барбари: куди піти на вихідних у Львові

Третя конференція TEDxLviv, психологічний аналіз серіалу «Друзі», тренінг з ораторського мистецтва та перший весняний концерт Міська Барбари — в афіші подій ІА Дивись.Info.

TEDxLviv: Zeitgeist

29 лютого, 08:30, Арена Львів, вулиця Стрийська, 199

29 лютого на стадіоні «Арена-Львів» відбудеться конференція TEDxLviv: «Дух часу» (Zeitgeist), під час якої 18 спікерів і спікерок розкажуть про те, які ідеї рухають наш світ, які події на нього впливають та які потреби, тренди і смаки характеризують нашу епоху.

Серед спікерів TEDxLviv – єпископ Чиказької архієпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), засновник компанії Drone.ua Валерій Яковенко, менеджер «Холдингу емоцій !Fest» Ромко Колобочок, актриса театру імені Леся Курбаса та співачка гурту Kurbasy Наталія Рибка-Пархоменко.

День відкритих дверей ЛНУ ім. І. Франка

29 лютого, 09:00, ЛНУ ім. Івана Франка, вул. Університетська, 1.

День відкритих дверей Львівського університету - це хороша нагода дізнатися все про можливості вступу 2020 та відчути чим живе університет зсередини.

Особливою частиною буде ярмарка, де будуть представлені усі освітні програми, кар’єрні перспективи та спеціальності, які є найбільш затребуваними серед роботодавців! Також у програмі Дня - цікаві перформенси, нетворкінги та воркшопи.

Конференція ідей «Культурологія на межі»

29 лютого, 10:00, Культурологія УКУ, вул. Кзельницька, 2а.

На конференції планують ініціювати примірку ідей, яка стане початком тривалішої глибшої розмови про те, як культурологи бачать своє межове поле досліджень, які перетворення пережили разом з ним на межі століть, і як уявляють його роль і призначення в наступному десятилітті.

Психологічний аналіз серіалу «Друзі»: Рейчел і Росс

1 березня, 15:00, Центр Митрополита Андрея Шептицького

Під час лекції обговорять героїв серіалу Рейчел та Росса з психологічної точки зору: чому Рейчел так важливо було бути незалежною, а Росс не міг жити без серйозних стомунків. Поміркують, що б про Рейчел та Росса сказав Фрейд, його донька Анна, Адлер чи інші психоаналітики та проаналізують стосунки Рейчел та Росса.

Тренінг з ораторського мистецтва

1 березня, 17:00, МолоДвіж Центр. Львів, вул. Чайковського, 31.

Організатори кажуть, що їм достатньо всього 30 секунд, аби покращити ваші ораторські навички.

«Берлінський фейсконтрольник»

1 березня, 18:00, Центр Митрополита Андрея Шептицького, вул. Козельницька, 4.

Центр Шептицького запрошує на перегляд документальної стрічки «Берлінський фейсконтрольник».

Свен Марквардт, Смайлі Болдвін та Франк Кюнстер були свідками зародження нічного життя німецької столиці. Отримавши свою славу завдяки роботі у Berghain, Delicious Donuts та King Size наприкінці 90-х, вони й сьогодні продовжують боронити підступи до найкращих техно-клубів міста. Ці три незвичайні персонажі — представники кардинально різних прошарків суспільства, але їх усіх однаково зачарувала атмосфера нічного життя Берліна.

Відтоді про них рознеслася слава найсуворіших фейсконтрольників, що відбирають відвідувачів у найпопулярніші нічні клуби міста. Для Берліна вони стали напівбогами та провідниками у світ найбажаніших вечірок. Але режисеру Девіду Дітлю вдалося показати їх і з іншого боку, балансуючи між нічним і повсякденним, робочим та особистим.

Перш за все, ітиметься про Свена Марквардта — легендарного фейсконтрольника клубу Berghain, який вже багато років заворожує своїм спокоєм та вмінням тактовно сказати «ні». За маскою його татуювань і пірсингу ховається вразлива душа відповідальної й сумлінної людини, яка жартує, що після смерті обов’язково відстоїть чергу в босхівському пеклі і зрештою не пройде фейс-контроль.

Місько Барбара та Юрко Єфремов. Радіо Афродита 2020

1 березня, 19:00, Паб Братиська, проїзд Крива Липа, 1.

Місько Барбара: «Цей концерт для мене дуже особливий. Це мій перший концерт у Львові без Марека… Я дуже хвилююся, бо я взагалі ще не був у такому Львові. У Львові без Марека. Велика спокуса повірити класику: «Не їдь до Львова! Такого міста немає». Я сам поїхав зі Львова 19 років тому. Але коли я повертався, єдине, що у Львові ніколи не змінювалося - це Марек, якого завжди можна було знайти у «Дзизі». Ну, ви знаєте. Завжди можна було сісти за той самий стіл і помовчати разом чи посперечатися, чи вигадати новий проєкт.

Я співатиму для Марека у перший день цієї весни так добре, як тільки зможу. Буде така музика, яка мені зараз твориться, співається, живеться. Це не буде сумний концерт, скоріше ліричний, ніжний і дуже інтимний, яким і має бути перший день весни. Буде трохи про політику, трохи про війну, але найбільше про кохання. Як завжди, буде найкраща українська поезія»

Прем'єра. Філоктет. Античний рейв

1 березня, 19:00, театр Лесі Українки, вул. Городоцька, 36.

У театрі імені Лесі Українки у п'ятницю та неділю, 28 лютого і 1 березня — прем'єра вистави «Філоктет. Античний рейв» (18+). Глядачів зустрічатимуть ще при вході на камерну сцену і вони потраплятимуть на справжню рейв вечірку з нагоди Дня народження античного бога Зевса. На цьому фоні розгортатиметься головний сюжет за п'єсами Софокла, які адаптували до сучасного суспільства.

«Софокла переписав Гайнер Мюллер, основу залишив античну, але додав перипетії свого життя і сучасного йому суспільства. А ми вже адаптували її до нас, нинішніх», — запросив на прем'єру актор Василь Сидорко.

День музики Фридерика Шопена

1 березня, 19:00, Львівська обласна філармонія

Фридерик ШОПЕН – геній фортепіано в історії Музики, а його творчість житиме у всі часи. Цього року музичний світ відзначає 210-річчя від дня народження славетного митця.  З цієї нагоди Національна концертна агенція «UKR Artists» організовує проект “Дні Музики Шопена”: трилогію концертів в Україні за участю найвідоміших піаністів нашої країни. Це – Київ, Харків та Львів. 1 березня концерт у Львові – унікальна подія для всіх шанувальників класики, фортепіано і самого Шопена: саме ця дата – офіційний день народження Шопена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: