Коронавірус виявили ще в п'яти країнах

Перший випадок зараження на коронавірус 2019 nCoV зареєстрували у Білорусі, Азербайджані, Литві та Нігерії. Відразу два - у Нідерландах.

«Повідомляємо, що 27 лютого тести, проведені в Республіканському науково-практичному центрі епідеміології та мікробіології, показали наявність коронавірусу 2019 nCoV в одного зі студентів з Ірану, який прибув рейсом з Баку 22 лютого», — розповіли у пресслужбі білоруського МОЗу, повідомляє білоруський урядовий портал БЕЛТА, - пише Суспільне.

Зазначається, що пацієнт і люди, які з ним контактували, поміщені в закриті бокси в Мінській інфекційній лікарні. Чоловік почувається задовільно.

У Міністерстві охорони здоров'я Білорусі вирішили проводити обстеження та лабораторну діагностику всіх громадян, які прибувають із країн, де зафіксували спалах коронавірусу, зокрема з Південної Кореї, Італії та Ірану.

Нині у Білорусі проводяться санітарно-епідемічні заходи, спрямовані на недопущення поширення коронавірусу 2019 nCoV.

Пізніше стало відомо про перший випадок захворювання в Азербайджані. Як повідомили у Кабінеті міністрів країни, nCoV виявили у громадянина Росії, який приїхав до країни і Ірану. Зараз його перемістили до спеціального санітарного боксу.

Нігерія стала третьою африканською країною, в який виявили інфікованого. Ним виявився італієць, який наразі працює в країні, передає Радіо Свобода.

Водночас у Нідерландах за один день зафіксували два випадки захворювання. Як зазначили у Національній службі охорони здоров'я країни, обидва хворих не пов'язані між собою, однак вони нещодавно відвідували північ країни.

У 26-річної українки, яка живе і працює в Італії, діагностували коронавірус. Нині вона ізольована у лікарні. Всіх, з ким контактувала дівчина, відправили на карантин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: