Окупанти залякують жителів Донбасу, що ЗСУ хочуть обстріляти житлові квартали

41_main

Після таких повідомлень на спецділянках окупанти провокують військових на постріли, знімають про це постановочні відео і транслюють їх у ЗМІ.

Російсько-окупаційні війська в ЗМІ, підконтрольних окупантам, поширюють фейки, що військові ООС готуються обстріляти населені пункти на території, тимчасово контрольованій терористами. Про це повідомила пресслужба штабу ООС.

«Російська окупаційна влада продовжує вести інформаційну війну проти України і не припиняє спроб дискредитувати українських захисників зі складу Об'єднаних сил, створюючи фейкові повідомлення і розміщуючи їх на своїх інформаційно-пропагандистських ресурсах. Так, регулярно проросійські ЗМІ, що функціонують на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, поширюють інформацію про нібито підготовку підрозділів Об'єднаних сил до обстрілу населених пунктів, що розташовані на території, тимчасово контрольованій російськими окупаційними військами», - сказано в повідомленні.

У штабі ООС підкреслили, що звинувачення окупантів є черговим проявом потужної інформаційної кампанії з метою дискредитації і звинувачення підрозділів ООС у небажанні дотримуватися Мінських домовленостей.

Зазначають, що зазвичай після таких звинувачень противник вдається до збройних провокацій на окремих ділянках і знімає постановочні відеоматеріали, щоб дискредитувати українських воїнів.

«Наголошуємо, що російські окупанти на постійних засадах застосовують заборонену загальноприйнятими правилами ведення бойових дій тактику дій: противник спеціально розміщує озброєння серед житлового сектора населених пунктів, розташованих на тимчасово окупованій території України, і звідти відкриває вогонь по позиціях українських військових, таким чином намагаючись спровокувати підрозділи Об'єднаних сил на вогневу відповідь», - повідомляють у штабі.

Крім того, останнім часом окупанти надсилають українським захисникам на лінії зіткнення брехливі провокаційні смс-повідомлення.

У штабі ООС також підкреслили, що українські захисники продовжують дотримуватися Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброї першими. Адекватний вогонь на прицільні обстріли російсько-окупаційних військ ведеться виключно в разі виникнення загрози життю та здоров'ю українських воїнів і тільки в разі підтвердження відсутності в секторі вогню цивільних мирних жителів і важливої для місцевого населення інфраструктури.

Нагадаємо, за минулу добу окупанти шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Під час обстрілів українські військовослужбовці не постраждали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: