Санаторій в Немирові підготували для обсервації

IMG_5625_1582890604_3984x2656_1_0

За минулу добу на Львівщині не зафіксовано жодного випадку інфікування коронавірусом. Водночас є одне звернення на Google-форму від мешканця Львова.

За минулу добу на Львівщині не зафіксовано жодного випадку інфікування коронавірусом. Водночас є одне звернення на Google-форму від мешканця Львова.

Про це під час брифінгу розповів т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

«Учора запрацювала Google-форма для людей, які повернулися з країн із зафіксованим коронавірусом, вона є активна, і за добу ми отримали два повідомлення. Один раз форму заповнили представники ЗМІ, щоб протестувати її, вони попросили вважати інформацію недійсною. А другий раз форму заповнив мешканець Львова. Він перебуває у зоні обслуговування п’ятої міської поліклініки Львова, лікар із ним контактує», – сказав Андрій Васько.

Читайте також: Що ви знаєте про коронавірус: тест

Він додав, що наразі не налагоджено цілодобову роботу гарячої телефонної лінії.

«Є певні питання щодо цілодобового функціонування телефонного каналу, але онлайн-форма функціонує цілодобово. Найближчим часом ми забезпечимо й цілодобове функціонування каналу для телефонного повідомлення», -розповів керівник департаменту.

За його словами у Немирові проведенні всі необхідні заходи щодо переведення пацієнтів, відтак санаторій готовий до прийому осіб для обсервації.

Як розповіла директорка Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська, там продовжуються заходи щодо унеможливлення поширення вірусу.

«Прикордонна служба працює дуже чітко, допомагає нам перевіряти пасажирів. Самі мандрівники дуже позитивно сприймають наші заходи, зокрема вимірювання температури.  Поки що нікого з підвищеною температурою ми не виявили, тому хочу заспокоїти львів’ян: ми вживаємо всіх заходів щодо уникнення потрапляння вірусу на територію області», - розповіла Тетяна Романовська.

Головний інженер Регіональної філії «Льві́вської залізниці» Зіновій Заньків розповів, що там створено оперативний штаб.

«В межах роботи штабу відбулося уже кілька засідань. Основний акцент для нас – це перевезення пасажирів. Створено відповідно організовані групи і напрацьовано порядок дій. Виїзні бригади при заході пасажирів опитують людей та інформують про це начальник поїзда. Було прийняте рішення що буде закуплено не менше 2 безконтактних термометрів на кожен поїзд. Думаю, що з понеділка перші поїзди вже будуть забезпечені термометрами, в першу чергу міжнародні напрямки та «Інтерсіті». На львівському вокзалі функціонує медпункт, де є карантинні приміщення», - розповів Зіновій Заньків.

На Галицькій митниці в усіх пунктах пропуску проведено обстеження всіх приміщень, що будуть використовувати.

«Усі кімнати, які будуть використані як карантинні зони, ми перевірили. Відповідно, є усі необхідні приміщення: для ізоляції осіб з підозрою, для медичного огляду. Також в пунктах пропуску чергують автомобілі швидкої допомоги. Спільно з прикордонниками провели навчання, тож ми готові до  усіх можливих викликів», - розповів начальник управління організації митного контролю та оформлення Львівської митниці Степан Бочаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: