Будь хорошою мамою, - казали вони

unnamed

Колонка Валерії Печеник, редакторки ІА Дивись.info в декреті.

Мережею шириться рефлексія на чудовий соціальний ролик «Будь леді, - казали вони» про соціальний тиск на жінок. Багато людей поширює власні версії різноманітних варіацій текстів: про тиск на чоловіків, меншини, батьків, представників різних професій. Що ж, пропоную власну версію.

Будь хорошою мамою, - казали вони. Будь уважною, будь активною, будь ніжною, будь обережною. В міру обережною, не занадто. Гей, обережніше, ти ж мати!

Будь мамою, - говорили вони. Годуй грудьми. Годуй за розкладом, краще годуй на вимогу. Годуй грудьми стільки, скільки захоче дитина. Але не менше року. Завжди, поки дитина просить. Ти досі годуєш грудьми, в такому віці?

Не їж фруктів, вони алергени. Не їж свинини, вона робить молоко занадто жирним. Не їж червоного, чорного, жовтого, у немовляти буде реакція. Не їж зеленого. Їж овочі, побільше овочів, але не всі. Не їж багато солодкого, не їж нічого шкідливого. Їж все, що тобі хочеться. Не їж нічого, що може викликати алергію у дитини. Просто будь мамою, говорили вони, будь хорошою мамою.

Будь хорошою мамою, - говорили вони. Нікого не слухай, ти сама все зрозумієш, ти сама все знаєш. Слухай свою маму, вона досвідчена. Не слухай лікарів. Слухай лікарів, але не всіх. Не читай форуми, нічого не гугли, ти все знаєш сама. Запитай краще у лікаря, будь же хорошою матір'ю!

Будь мамою, але не забувай про себе. Прийди в форму якомога швидше. Стеж за собою, займайся спортом. Не залишай немовляти на няню, ти ж мати! Будь активною, займися собою. Ти повинна бути прикладом. Ти повинна надихати, ти повинна заряджати, ніхто не може надихати, якщо незадоволений собою. Пам'ятай, що твоя дитина зараз - найголовніше, будь поруч кожну секунду, цього часу вже ніколи не повторити, будь матір'ю.

Будь матір'ю, забудь про кар'єру. Поки що, ненадовго. Твоя робота - це дитина, займайся нею, присвяти себе дитині. Але не забувай розвиватися сама, займися чимось цікавим, відволікайся, наповнюй себе. Не виходь на роботу дуже рано. Не сиди в декреті занадто довго, згубиш кар'єру. Дитині не потрібна мати-невдаха. Дитині потрібна мати, поруч. Рано відправляти малюка в ясла, подумай про дитину, будь матір'ю.

Будь матір'ю, - говорили вони. Займайся розвитком дитини. Вчи її всьому, що раніше почнеш, то краще. Проводь з нею час активно, цікався її іграми, вигадуй свої. Постійно вигадуй ігри, весь час вигадуй ігри та бався з дитиною. Навіть якщо тобі не цікаво. Тобі що, не цікаво? Будь матір'ю, займайся! Але не так рано, звичайно. Це занадто ранній вік, дай дитині побути дитиною.

Будь матір'ю, - говорили вони. Будь хорошою матір'ю. Будь наповненою і задоволеною собою, будь красивою і будь весь час поруч. Нікого не слухай. Будь собою, це ж так просто бути собою, щоб бути хорошою матір'ю. Не забувай про головні правила, не забувай нічого, нічого не пропусти. Не заморочуйся, ніхто нічого від тебе не вимагає. Просто будь матір'ю, будь хорошою матір'ю, - говорили вони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: