В українців, які повернулися з Італії, коронавірус не підтвердили

original
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У двох українців, які повернулися з Італії до Івано-Франківської та Кіровоградської областей, не підтвердилася підозра на коронавірус.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«28 лютого до Центру громадського здоров’я МОЗ України надійшли два повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії», – мовиться у повідомленні.

Станом на 1 березня 2020 року у світі зареєстровано 86 986 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 979 - летальні. Одужало вже 42 294 осіб.

На території Європи зареєстровано 1 449 випадків захворювання COVID-19 у 27  країнах (Італія - 1 128, Німеччина - 57, Франція - 100, Іспанія - 43, Великобританія - 25, Хорватія - 6, Австрія - 10, Росія - 2,  Фінляндія - 3, Швеція - 13, Ізраїль - 7, Швейцарія-18, Греція-4, Грузія - 3, Норвегія-7 Румунія- 3, Азербайджан - 3, Нідерланди - 6,Естонія, Північна Македонія, Бельгія, Ісландія, Литва, Сан-Маріно, Туркменістан, Білорусь - по одному випадку).

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Як нагадує УНН, 28 лютого в Івано-Франківську госпіталізували жінку з високою температурою, яка раніше перебувала в Італії. Хворій поставили діагноз грип середньої тяжкості.

“До Івано-Франківського обласного лабораторного центру МОЗ України надійшло екстрене повідомлення про хвору жительку селища Делятин, яка раніше перебувала в місті Анкора (Італія). У хворої зафіксовано підвищення температуру 38,4°С. Наразі температура тіла нормалізувалася. Хвора госпіталізована в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню з діагнозом при поступленні в стаціонар: “Грип середньої тяжкості, ускладнений двобічною пневмонією”, — йдеться у повідомленні.

За місцем проживання хворої було зроблено дезінфекцію, у хворої відібрано аналізи та надіслано до референс лабораторії у місті Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: