Кабмін очолить віцепрем’єр Денис Шмигаль - ЗМІ

шмигаль1

Денис Шмигаль недавно став віце-прем’єром в уряді Гончарука.Якщо глава уряду Олексій Гончарук піде у відставку, то, відповідно до законодавства, Денис Шмигаль автоматично стане виконувачем обов’язків прем’єр-міністра.

Денис Шмигаль недавно став віцепрем’єром в уряді Гончарука.

Якщо глава уряду Олексій Гончарук піде у відставку, то, відповідно до законодавства, Денис Шмигаль автоматично стане виконувачем обов’язків прем’єр-міністра.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на власне джерело в Офісі президента.

Джерело зазначило, що голосів за відставку Гончарука вистачає. Оскільки була проблема з наявністю голосів за нового прем’єра, в.о. глави Кабміну призначать віцепрем’єра Дениса Шмигаля.

У п’ятницю відбулася зустріч Гончарука із президентом Володимиром Зеленським, де президент дорікав прем’єру за незадовільну роботу Кабміну.

Нагадаємо, Зеленський скликає позачергове засідання Верховної Ради на 4 березня

Денис Анатолійович Шмигаль — український науковець, громадсько-політичний діяч. Кандидат економічних наук.

Народився 15 жовтня 1975 року в Львові. Закінчив Львівську політехніку, інженер-економіст. Навчався і стажувався за кордоном. У 2000-их роках займався бізнесом. Працював керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі Львівської облдержадміністрації (2009—2011), заступником обласного управління Фіскальної служби, віцепрезидентом компанії «Львівхолод» (від 2014).

З січня 2018 року був директором Бурштинської ТЕС, що належить українському олігарху Рінату Ахметову. 2014 — на виборах до Верховної Ради — кандидат у народні депутати від виборчого округу №121 (Львівська область). Самовисуванець. У 2015 році балотувався до Львівської облради від партії «Народний контроль».

Був одним з кандидатів на посаду голови Львівської ОДА. Від 1 серпня 2019 — голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

За декларацією має будинок (216 м), гараж і 2 ділянки у Львові. Машина LAND ROVER 2016 року – за 832 тис. грн. Заробив за рік майже 4 млн. грн. Готівка – 35 тисяч доларів, у дружини – 80 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: